Alaska Fly/Drive 2022

Anchorage er Alaskas største by og knutepunkt, en blanding av knutepunkt og villmark! Start i Anchorage og kjør innom steder Fairbanks, Alaskas nest største by, og steder som Hope og Moose Pass
Dag 1
Ankomst Anchorage. Sjekke inn på hotell og barrunde
Dag 2
Anchorage
Anchorage er Alaskas største by og knutepunkt, en blanding av knutepunkt og villmark!
Ble grunnlagt i 1915 for byggerne av Alaska Railroad, og har i dag 280.000innbyggere. Med Chugach State Park som bakgård er det mye å se; flott landskap,masse dyreliv og et rikt kulturliv med utspring i de mer enn 90 forskjelligespråk som kan høres her!
Byen har masse å tilby de besøkende, enten man er ute etter finkultur, kunst, mat eller drikke finnes det noe for enhver smak. Vi anbefaler i hvert fall etbesøk på Alaska Native Heritage Centre , hvor man på nært hold kan lære om de mange opprinnelige kulturene i området.
Sjømat og mikrobryggerier er et godt utgangspunkt for foring, Midnight SunBrewing Company har spesialøl som Bore Tide Nut Brown og Big Woody Amber, og påMoose’s Tooth Pizzeria håndlager de både øl og pizza! Kvelden avsluttes påChilcoot Charlies Saloon!
Dag 3
Anchorage– Denali NP 360 Km
Dag 4
Denali– Fairbanks 180 Km
Denali National Park
Parken er stengt for private kjøretøyer etter Savage River Bridge, ca23 km inn i parken. Det er statlige park busser som trafikkerer resten, om man ønsker å komme nærmere inn på dyrelivet og/eller Mt. McKinley.
Dag 5
Fairbanks– Delta Junction – Chickaloon 490 Km
Fairbanks
Fairbanks
Fairbanks er den nest største byen i Alaska, med drøyt 30.000 innbyggere, og sentrum for den indre regionen av staten. Herfra dro mange gullgravere inn i Yukon-området under gullrushet, og på El Dorado Gold Mine kan man i dag lære om gullgraving og hvordan man levde på den tiden. I Pioneer Park kan man besøke Gold Rush Town, med 35 restaurerte bygninger fra gullrushet, se SS Neana, en hjuldamper som fraktet gods og passasjerer på Chena River til 1954, eller kjøre den smalsporede jernbanen Croocked Creek Railroad rundt parken.
Dag 6
Chickaloon – Hope – Moose Pass – Seward 320Km
Turen sørover mot Anchorage igjen blir lang, og må deles. Etter å ha fulgt Alaska Highway til Delta Junction, fortsetter dere på Richardson Highway sørover mot Glenn Highway, som tar dere vestover mot Anchorage.
Neste dag gir stopp i steder som Hope og Moose Pass på veien ned til Seward og Kenai NP
Hope ble grunnlagt i 1889, og fikk navnet sitt på en spesiell måte. Nybyggerene som hadde slått seg ned i jakten på gull ble ikke enige seg imellom, og løste det ved å bli enige om at byen skulle oppkalles etter førstemann som gikk av neste båt som kom med nybyggere. Av båten gikk en ung mann som het Percy Hope, og en ny by var født!
Dersom dere tar avstikkeren til Hope, er et besøk på Seaview Bar og Cafe et godt alternativ!
Dag 7
Seward– Anchorage 270 Km
Seward ligger på Kenai-halvøya, har ca. 3000 innbyggere og er utgangspunktet for utflukter til Kenaifjorden Nasjonalpark og breene rundt, den mest kjente er Exit Glacier . Oppkalt etter William H Seward, utenriksministeren til Abraham Lincoln, og svært delaktig når Alaska ble kjøpt fra Russland.  Seward er en storcruise-havn, og det sydligste punktet på Alaska Railroad, og derfor også en travel havn. Alaskas mest kjente akvarium, The Alaska Sea Life Center ligger her.

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.