Bli kjent med musikken i "Deep South" - Den store musikkreisen

ALABAMA, BLUES & BAND – Bli kjent med musikken i Deep South. Dette er en magisk reise gjennom “Sweet Home Alabama” og nærliggende Tennessee, hvor musikken er hjertet og sjelen i livet. Nashville er hovedstaden i Country Music. Memphis gav opphav til Elvis og blues. I Chattanooga, var Choo Choo den første million- selgeren. Dypt i Alabama, feirer Hank Williams Trail country musikk giganten. Overalt hvor du snur deg på denne turen vil du føle rytmen av musikken som er så unik for den sørlige kulturen, så tydelig i seg selv som arkitektur og mat.

Dag 1 & 2 Atlanta

Du starter i Atlanta, “Capital City of The American South”. Jimi Hendrix, Bobby Brown og Elton John har alle kalt det hjem. Scarlett O ‘ Hara i «Gone with the wind» forsvant inn i tåken i denne svært sofistikerte og moderne byen der den raskest voksende befolkningen er i 20-årene. Sørg for at du har tid til å besøke CNN Center der Ted Turner forandret måten verden ser nyhetene. En tur bak kulissene gir innsikt i kompleksiteten i produksjonen som kreves for å sette opp en god sending. Om kvelden kan du utforske Underground Atlanta eller se en førsteklasses forestilling som spenner fra symfoni til varm jazz. I morgen, vil du være i Tennessee, hvor du finner opprinnelsen til popmusikk, country og blues, alt innenfor en radius på 400 miles.
Overnatting-Atlanta

Dag 2 – Atlanta til Chattanooga

118 miles
Når du kjører inn i Chattanooga, kan du nesten høre Glenn Miller ‘ s Big band spiller den berømte sangen som satte byen på det musikalske kartet. Tilbake i 1941, slo Chattanooga utsine mer berømte musikalske søstre i Tennessee med den første millionselgeren som fikk en gullplate. Den originale Choo Choo er nå en del av Holiday Inn. Mens du er her, kan det være lurt å besøke Tennessee Aquarium, ta en Chattanooga elvebåt lunsj eller et middags cruise og tilbringe litt tid på Lookout Mountain. Dypt i hjertet av fjellet, faller Ruby Falls mer enn 140 meter under jorden. Passasjer gjennom rom fylt med stalaktitter, stalagmitter, søyler og steinformasjoner i fantastiske Hall of Dreams. Arkitekturen på Hunter Art Museum, et herskapshus igresk stil kombinert med en dramatisk moderne bygning plassert på en 90-fots kalksteinsklippe er like dramatisk som selve samlingen. Houston Museum of Art anses å ha den fineste samling av antikke glass og keramikk hvor som helst i verden. The Tennessee Valley Railroad er en rullende tidsmaskin fra fordums dager.
Overnatting-Chattanooga

Dag 3 – Chattanooga til Nashville

135 miles
Hvis veggene kunne snakke, ville de på Ryman Auditorium har en utrolig historie å fortelle om utviklingen av country musikk. Showet begynte ikke som et utstillingsvindu for country musikk artister. Det var ingen slike ting da. Det begynte som en låvedans i femte etasje i et forsikringsselskap i studioet til WSM radio i 1925. Allerede året etter begynte Carter familien innspillingen av sanger fra åsene i Appalachian Mountains for RCA, og resten, som de sier, er historie. Showet flyttet til Ryman der det holdt til i flere ti år.
Du kan lære historien om Music City og hennes berømte utøvere på Country Music Hall of Fame og Museum. Hvis du ikke er så kjent med country musikk som med noen andre typer, vil du snart lære det som Willie Nelson sa, “de unge fornyer dens vitalitet, mens veteran kolleger utvikler dens sannheter. Country musikk endres daglig, men er alltid et sted hvor folk forteller sine livshistorier. Turer i Historic RCA Studio B, brukt av Elvis, Chet Atkins, Waylon Jennings, Dolly Parton, Floyd Cramer, og mer, går fra Country Music Hall of Fame flere ganger om dagen. På kvelden kan du nyte musikk i den opprinnelige Printer ‘ s Alley. En gang fylt med lastebiler på daglige leveranser, i dag med neonlys og flott musikk etter mørkets frembrudd. Du vil også ønske å besøke Lower Broadway, der stjerner og oppkomlingene pleide å fordrive tiden på dagen. Tootsie ‘ s Orchid Lounge er fortsatt der, men resten av Second Avenue er forvandlet til gode restauranter og interessante butikker. Det er over 100 live musikk klubber i Nashville hvor du kan se og høre artister opptre fra flere scener..
Gjør ditt Nashville besøk ekstra spesielt og ta en av våre private turer med en ekte lokal Singer/Songwriter
Private sedan/SUV turer med en singer/songwriter. Dette er musikere som faktisk jobber i bransjen og “lever livet” i Nashville. Dette er en 3-timers opplevelse som inkluderer en tradisjonell bytur, en 20-minutters privat optreden av singer/songwriter, og til slutt vil guiden eskortere deg til en honky tonk og gi deg innsikt om honky-tonk kulturen.
Overnatting-Nashville

Dag 4 – Nashville

Dra ned til sentrum, hvor du kanskje vil bruke litt tid på å utforske Music Row. Nashville er hjem til over 80 plateselskaper, 130 musikk utgivere og, ved siste opptelling, over 180 innspillings studioer. Nashvilles første berømte platestudio ble startet da produsent Owen Bradley åpnet et studio i et gammelt hus på 16th Avenue South i 1955. Den legendariske Quonset hytta bak hovedhuset er der Patsy Cline, Loretta Lynn, Bob Dylan, Merle Haggard, Buddy Holly, George Jones, REO Speedwagon, Simon & Garfunkel og Johnny Cash alle spilte inn plater. En av studioet’s vaktmestere gjorde det ikke altfor dårlig for seg selv heller. Kris Kristofferson er nå allment anerkjent som en av våre største nålevende låtskrivere.
Og selvfølgelig, som en gammel sørstatsby, har Nashville plantasjer, Tennessee History Museum og andre interessante attraksjoner som avslører arven og kulturen i byen.
Overnatting-Nashville

Dag 5 – Nashville til Memphis

212 miles
Mens Nashville leder an i Country Music, har Memphis stjerner i blues, Elvis og Soul. Ditt første stopp må selvfølgelig bli Graceland. Huset er historisk bare fordi det var eid av Elvis. Du vil lære historien om hvordan Elvis Presley, født inn i de mest ydmyke omstendigheter, utviklet seg til en av de mest innflytelsesrike utøverne i verden. På vei fra Graceland til Beale Street, må du foreta en rask stopp på Heartbrake Hotel, hvor alle rommene er helt Elvis, hele tiden.
Det er mye mer enn musikk på Beale Street. Den historiske bydelen, som nylig har gjenoppstått som et yrende underholdningssenter, har en interessant historie i seg selv. Det var General Grants hovedkvarter under borgerkrigen, og var også vitne til masse whiskey smugling av Machine Gun Kelly. Kreditert med å være “Father of The Blues”, W. C. Handy Performing Arts Park er også på Beale Street.
Hvis du ønsker å lære mer om opprinnelsen til musikk i Memphis, besøk Memphis Rock and Soul Museum, et datterselskap av Smithsonian. Hit kommer over 200 000 besøkende i året. Det er interessant å lære sammenhengene mellom arbeidssanger, bomullsplukkernes nynning, blues, Gospel og musikken i dag. Sun Studio, hvor Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins og B. B. King spilte inn plater regnes som “fødestedet til rock and roll.” Memphis ‘ nyeste museum viet til musikk, Soulsville: Stax Museum of American Soul Music, feirer storheter fra 1960-og 1970-tallet, som Otis Redding, Booker T. & MGs, Issac Hayes, Aretha Franklin, Earth, Wind and Fire og flere. Stopp på B. B. King ‘ s Blues Club for å høre ekte blues.
Overnatting-Memphis

Dag 6 – Memphis

Å være på selve knutepunktet av Sør-og Midtvesten gir Memphis mange utrolige interessante attraksjoner som avslører arven rundt musikken. The Cotton Museum på Memphis Cotton Exchange ble opprettet for å illustrere historien om bomull og dens innvirkning på Sørstatene, ved hjelp av det nøye restaurerte “Members Only” Trading gulvet som det var på sin storhetstid i 1939. Mississippi River Museum på Mud Island River Park, presenterer opprinnelsen til Mississippi-elven, den første innfødte innbyggere, de første europeiske innbyggerne og andre lokale høydepunkter. The Memphis Botanic Gardens vil gi et sted å ta en pause og lukte på roser. The National Civil Rights Museum i Memphis ble etablert i motellet hvor Dr. Martin Luther King, Jr ble skutt. Og sist men ikke minst, Woodruff-Fontaine huset på Millionaire Row viser hvordan den andre siden levde under den velstående perioden i Memphis etter borgerkrigen
Til sist: Sørg for å se de berømte endene som svømmer hver dag i fontenen på Peabody Hotel!
Overnatting-Memphis

Dag 7 – Memphis til Muscle Shoals

151 miles
Sør i det nordvestlige hjørnet av Alabama, en klynge av byer, Buford, Florence, Sheffield og Muscle sydmähren linjebredden av Tennessee-elven. The Alabama Music Hall of Fame i Buford (stengt søndager og mandager) viser Statens berømte musikalske ikoner inkludert WC Handy, Dinah Washington, Jimmie Rogers, Hank Williams, NAT King Cole, Tammy Wynette og selvfølgelig den populære Country band, Alabama. Utstillinger inkluderer kostymer av stjernene og originale opptaksutstyr fra Memphis Music service, bedre kjent i handelen som Sun Studios. Elvis-kontrakten mellom Sam Phillips og RCA finner du her i Hall of Fame, og det er en Sam Phillips Music Festival som arrangeres i Muscle er hver januar. Ukjent for mange, den Muscle områdene bidro sterkt til musikk som en av de mest innflytelsesrike innspillingen sentre i Amerika. Muscle lyde lydstudioer og FAME Recording Studio ble brukt av Areatha Franklin, Rolling Stones, Paul Simon og Otis Reading. The FAME Studio er fortsatt aktiv og generelt åpen for en time lang tur mest ukedag morgener-turen tidsberegningen er underlagt innspillingen tidsplanen så sjekk lokalt. Sørg for å ta i noen levende musikk kjennetegnet nattlig på “støvler” ligger inne på Marriott er. Også besøke PJ ‘ s for country musikk og Fizz for live band mens i byen.
Overnatting-Muscle Shoals

Dag 8 – Muscle Shoals

En dag til her vil gi deg en mulighet til å utforske litt av det nordlige Alabamas Lakes Region. Hvis du ønsker å holde deg til musikk, kan du besøke Muscle Shoals Sound Studio Museum på Jackson Highway i Sheffield. Dette beskjedne Studio er på National Register of Historic Places og Cher var så imponert over sin tid der i ‘ 69 at hun brukte det som en tittel for albumet sitt som ble kalt ‘ 3614 Jackson Highway ‘ (turer kan ordnes hvis du ringer på forhånd). Videre kan du besøke fødestedet til “Father of The Blues”, WC Handy som nå er et museum i Firenze. WC Handy Festival hyller hans verk hver juli. Belle Mont Mansion, bygget tidlig på 1800-tallet på en ås med utsikt over massive bomulls felt, illustrerer Antebellum livet i Alabama. Hallelujah Trail, som forbinder 32 historiske kirker, tar deg gjennom en rekke små byer der det om sommeren er festivaler av alle slag. Et flott sted å avslutte denne dagens eventyr er på Trowbridge ‘ s Ice Cream Bar i Firenze, en autentisk iskrem salong og Diner datert tilbake til 1918. Her beholdes den opprinnelige karakteren mens det serveres god iskrem!
Overnatting-Muscle Shoals

Dag 9 – Muscle Shoals til Huntsville

69 miles
I dag tar du deg til Huntsville, hvor du finner en av statens største musikk arrangementer, Big Spring Jam, som arrangeres hver september, samt mange mindre musikk arrangementer gjennom hele året. I det elegante sentrumsområdet ligger Washington Square, et mini underholdnings område med levende musikk. Frisk opp natten med et besøk på Humphrey ‘ s New Orleans liknende patio, hvor du kan oppleve levende musikk som spenner fra Blues, rock, bluegrass og jazz seks kvelder i uken. Eller sjekk ut Crossroads Café og Jazz Factory. Bridge Street Town Centre har et herlig frilufts shopping område, restauranter og kino, og du kan til og med ta en gondoltur på innsjøen.
I tillegg til musikken må du ikke gå glipp av muligheten til å besøke US Space and Rocket Center, verdens største Space Museum. Her finner du en romferge i full størrelse, en Saturn V rakett, den faktiske Apollo 16 kapselen og en måne sten. Planlegg å ta en 4 G-opplevelse i Space Shot Tower og den Motion-baserte simulatoren Space Walk.
Overnatting-Huntsville

Huntsville til Birmingham

101 miles
Selv om det ikke er Alabama hovedstad, er Birmingham statens største by. Byen var tungt involvert i borgerrettsbevegelsen. I dag er den bedre kjent for sin lekne modus. Et må-se for jazz entusiaster er Alabama Jazz Hall of Fame som hyller de store Alabama kunstnere NAT King Cole, Duke Ellington, Lionel Hampton og flere. Hele året kan du høre jazz fra nattklubber på steder som Ona ‘ s Music Room og Blue Monkey. The Five Points Entertainment District tar hensyn til alle musikk smaker og har noen gode restauranter også. Få en autentisk sørstats frokost på Original Pancake House og liker du sjømat er en restaurant kalt Fish Market stedet for deg! Birmingham Museum of Art er det største kommunale museet i Sørøst. Birmingham ‘ s versjon av Civil Rights historien er fortalt ved Birmingham Civil Rights Institute. En kjøretur til Vulcan Park lar deg se Birmingham og den største panoramautsikten over de rødfagede fjellene. Birmingham Botanical Gardens vil gi deg en pusterom blant blomstene hvis det er en varm dag. Og for noe litt annerledes; på Barber Vintage Motorsports Museum som ligger noen miles utenfor Birmingham har et stort utvalg av motorsykler.
Overnatting-Birmingham

Dag 11 – Birmingham til Mobile

258 miles
Mobile er en av de eldste byene i Amerika. Grunnlagt i 1702 som den opprinnelige hovedstaden i Louisiana Territory. Det er få byer som kan skryte av en slik rik historie og førsteklasses beliggenhet som Mobile. Besøkende kan beundre den rene skjønnheten i byen-fantastiske solnedganger, frodig løvverk, spektakulær historisk og moderne arkitektur, fantastiske museer, diverse kunst og kultur og flere berømte sjømat restauranter. Mobile holdt den første kjente Mardi Gras i 1703 (ja, før New Orleans), og er vertskap for USAs familie- Mardi Gras hvert år.
Husk når du snakker til lokalbefolkningen at den korrekte uttalen av byens navn er Mo-Beel, gitt den myke vekt på andre stavelse av sine franske grunnleggere. Og etter å ha levd under seks forskjellige nasjonale flagg, gjenspeiles det i de mange fargerike lokale restaurantene. Prøv noen av godbitene til Tiny Diny, som har den høyeste marengs på sin kokos krem pai, Pollman’ s Bake Shop brownies eller Three Georges håndlagede sjokolade praliner. Bailey ‘ s restaurant er kjent for å ha oppfunnet West Indies Salad, hvit krabbe blandet med løk, eddik og olje. Wintzell ‘ s Oyster House har servert dem stekt, stuet eller nakne siden 1928. Som du ville forvente i Jimmy Buffett ‘ s hjemby, har “Lo Da”, Dauphin Street Entertainment District over 20 musikk etablissementer.
Fort Conde, den opprinnelige bosetningen i Mobile-området, ble bygget rett på mobile Bay. Fort Conde besøkssenter er full av informasjon om byen. I Bellingrath Gardens er det alltid noe som blomstrer. The Museum of Mobile og Mobile Museum of Art har svært interessante samlinger. USS Alabama er et slagskip fra andre verdenskrig.
Overnatting-Mobile

Dag 12 – Mobile

258 miles
En dag til i Mobile vil tillate deg å høre lyden av bølgene forsiktig slå mot 32 miles av hvite sandstrender og glitrende vann i Gulf Shores området. Point Clear, som huser Grand Hotel Marriott Point Clear Resort and Spa, er på vei fra Mobile til Gulf Shores. Selv om du ikke bor der, er det et herlig sted å stoppe for en kopp te og daglig militær kanon salutt! Fairhope, også på ruten, er en av de mest romantiske kystbyene i Amerika i henhold til Coastal Living Magazine.
Du kan høre veldig lokal musikk på Florabama rett på Florida/Alabama State line eller prøve Pink Pony puben rett ved stranden for live-opptredener.
Overnatting-Mobile

Dag 13 – Mobile til Montgomery

170 miles
På veien mellom mobile og Montgomery kan du begynne å oppdage legender av Hank Williams i Mount Olive, hvor han ble født i 1923 og i Georgiana, hvor han tilbrakte sin barndom. USA Route 31 har blitt kåret til Hank Williams Lost Highway. Når du kommer til Montgomery, Alabama, finner du en travel by som også feirer sin historie og musikalske kultur. Det sjarmerende gamle Cloverdale historiske området har blitt omgjort til klubber, barer og restauranter. Slapp av og lytt til varm jazz på 1048 Jazz and Blues Club, eller nyt en drink og et måltid på den nærliggende Montgomery BREW pub, som har levende musikk torsdag – lørdag.
Som et arnested for aktivitet under borgerrettighetsbevegelsen på 1960-tallet, er Montgomery også stedet hvor den Konfederasjonens president Jefferson Davis bodde. I Capitol bygningen tok Jefferson Davis eden som president i Confederate States of America. Her endte også Selma-til-Montgomery marsjen med Dr. King ‘ s rørende tale fra trappen til Capitol. Rosa Parks Museum og Civil Rights Memorial forteller historien om de modige kvinnene som nektet å flytte seg bakerst i bussen, i hovedsak den første ikke-voldelige protesten til borgerrettsbevegelsen.
Old Alabama Town, en av Sørstatenes fremste historiske landsbyer, er en samling av autentisk restaurert 19nde og 20 århundre bygninger som strekker seg langs seks kvartaler i hjertet av historiske Montgomery, Alabama. Over 40 restaurerte bygninger inkluderer et originalt 1850-byhus, skole, en bomulls-maskin, smie, butikk, mølle, taverna, tømmerhytte, låve, herskapshus og mer. Her kan du oppleve livet i Montgomery slik det var i tidlige tider.
Overnatting-Montgomery

Dag 14 – Montgomery

Spar litt tid i dag til å utforske Hank Williams Museum. Det var i Montgomery at Hiram Williams ble Hank og vant sin første talentkonkurranse med en original sang når han var 14 år. Tilfeldighetene plasserte ham i et pensjonat drevet moren som var naboen til Jefferson Davis Hotel, som var studioet til WSFA radio. Hans mor forlot pensjonatet for å kjøre Hank og bandet rundt Alabama til konserter da han droppet ut av skolen i 10nde klasse. Hank Williams, Jr har gjort den største samlingen av Williams memorabilia tilgjengelig for museet.
Overnatting-Montgomery

Dag 15 – Montgomery til Atlanta

152 miles
En svært enkel kjøretur nordvest langs Interstate 85, som tar deg rett tilbake til flyplassen. Med en kvelds avgang har du tid til å slappe av om morgenen før du drar. Når du drar fra Atlanta vet du at du har utforsket og opplevd noe av den beste musikken i verden.

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.