Civil Rights tur gjennom Alabama

På denne turen kan du bli bedre kjent med stedene som har hatt størst betydning for borgerrettighetene i sørstatene

Dag1

Kjør til Alabamas hovedstad, Montgomery. Overnatting på et av byens mange bra hoteller.

Dag2

Montgomery er en ekte sørstats-by. Montgomery er ikke bare hovedstaden i Alabama, men et sted hvor sørstats-atmosfæren stikker like dypt som den nærliggende Alabama-elven. Både sivile rettigheter og borgerkrigs historie finnes i denne byen. Det var i Montgomery at Martin Luther King kom for å forkynne og endte opp med å starte borger-rettighets bevegelsen i Amerika. Besøk Rosa Parks Museum, oppkalt etter den berømte kvinnen som nektet å flytte seg bak i en bybuss. Her startet en årelang boikott ved hjelp av Dr. King og andre Civil Rights-aktivister. Stå i prekestolen hvor Dr. King forkynte i den eneste kirken han var heltidsansatt. Se hjemmet der han og hans familie bodde i, og som ble satt i brann av Ku Klux Klan. Se Civil Rights Memorial. I tillegg kan du besøke stedet der Jefferson Davis ble tatt i ed som som president for Konføderasjonen, og hvor man, 100 år senere mange marsjerte i protest for å kreve stemmerett. Capitol-bygningen er blitt restaurert slik den var under borgerkrigen, og ligger ved siden av det første Hvite Hus i Konføderasjonen.

Hvis du vandrer langs Montgomery sentrums gater vil du passere Winters kontorbygning, der telegrammet som startet den amerikanske borgerkrigen ble sendt fra. Du kan også se fontenen på plassen hvor slaver ble auksjonert til plantasje-eiere. Rundt hjørnet har bygningene fortsatt den gamle sørlige sjarmen, men huser nå museet dedikert til Amerikas første countrymusikk stjerner, Hank Williams. Ved enden av gaten er Alabama elven og Harriott II, en elvebåt oppkalt etter det første dampskipet som tok turen opp Alabama-elven til Montgomery.

Dag3

Dra til Selma hvor amerikansk historie ble formet under Selma-Montgomery Civil Rights Marsjen. Besøk museet dedikert til hendelsen før du reiser til Birmingham for å overnatte.

Dag4

Du er nå i Birmingham, Alabamas største by, med en befolkning på nesten 1 million. I det historiske 4. Avenue-området i sentrum ligger Birmingham Civil Rights Institute, 16th Street Baptist Church, hvor fire barn døde i en bombing, og Kelly Ingram Park hvor mange frihets møter fant sted. The 5 Points South er byens restaurant område beliggende i den ene enden av 20th Street, mens et nytt underholdnings område ligger nær den andre enden av denne hovedgaten. Andre steder inkluderer Barber Motorsports Museum med verdens største samling av motorsykler og den eldste baseball parken i Amerika, Rickwood Field.

 

 

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.