Florida - fra kyst til kyst

Kjør Florida på tvers fra Mexicogulfen til Atlanterhavskysten.

Prisbelønte strender og mangfoldig kultur fra kyst til kyst. Selv om det ikke er en øy, er staten Florida absolutt en kulturell og geografisk verden for seg selv. Fra de sjarmerende byene med den sørlige USA-sjarmen i nord, til den kosmopolitiske smeltedigel av kystnære Miami, kommer besøkende til å møte et fantastisk utvalg av erfaringer i det som er dekkende kalt Sunshine State. På denne Florida-turen reiser du fra Mexicogulfen til Atlanterhavskysten. Det er den eneste staten i landet hvor du kan svømme i begge hav i løpet av noen timer.

St. Petersburg: Kunst og underholdning på Gulf Coast

Fly inn til Tampa International Airport (TPA) og hent en leiebil (kanskje en konvertibel?) For ditt sol-og-sand fylte eventyr. Fra flyplassen kjører du sørvest til St. Petersburg, en avslappet by med en ung og levende flair omgitt av hvite sandstrender. Tenk mikrobryggerier, tiki barer på stranden og en blomstrende kunst scene (inkludert Dalí Museum, den største samlingen av Salvador Dalí arbeid utenfor Spania). Start i Edge District for å ta de obligatoriske sosialmedia-bildene av urbane veggmalerier. Rusle innom de uavhengige eide butikkene, galleriene og restaurantene, og avkjøl deg med en kald øl på Green Bench Brewing.
En kort kjøretur østover tar deg til bukten og North Straub Park for nydelig utsikt over Tampa Bay. Pass på å ta et bilde foran de store Banyan-trærne. Kunstelskere kan utforske Museum of Fine Arts eller St. Petersburg Museum of History, begge innen gangavstand fra parken. Klar til å runde av dagen? Nipp til en cocktail mens du nyter de skiftende nyansene av solnedgangen på The Canopy, den elegante takterrassen på toppen av The Birchwood boutiquehotell. Avslutt på en av St. Petes eksklusive og uformelle restauranter. Planlegg for en overnatting, fordi dag to skal brukes på den briljante hvite sanden på St. Pete Beach med utsikt over den veldig turkise Mexicogolfen. Strandutleie, vannsport og restauranter er lett tilgjengelige. Hvis du pakker ned rundt lunchtider, har du god tid til å komme deg til Sanibel Island, ditt neste stopp.

Hav, Sand og skjell på Sanibel Island

Lenger sør langs Floridas gulfkyst venter den imponerende buen av Sunshine Skyway Bridge der fremme. Skyway er et bemerkelsesverdig stykke ingeniørkunst, for ikke å nevne en enestående fotomulighet, 131 meter over det krystallklare vannet i Tampa Bay. Du kan ikke stoppe på selve broen, så ta et bilde fra fastlandet (det er rasteplasser både nord og sør for broen) eller som passasjer. Ta en rask omvei for å lære om Florida’s historie på Historic Spanish Point i Osprey, og ta en matbit på den gamle typiske Florida Snook Haven Restaurant i Venezia før du fortsetter videre til Sanibel Island.
rett utenfor kysten av Fort Myers ligger Sanibel, som med sin unike øst-vest orientering forårsaker tusenvis av skjell til å samle seg på strendene. Gå til Bowman’s Beach og engasjer deg i det som kalles “Sanibel Stoop”, oppkalt etter den karakteristiske posituren av folk som samler skjell for å ta med hjem. Sanibel er flat og sykkelvennlig (det er ikke et eneste trafikklys på øya), så lei en sykkel og sedet vakre landskapet og de eksklusive herskapshusene. Følg sykkelstiene til J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge. Med mer enn 245 fuglearter, inkludert den unnvikende roseate spoonbill, er dette et av de beste stedene i Florida for å gå på fugletitting. Inkluder en overnatting på denne tropiske øya. Det er mange overnattingsmuligheter, fra små private hoteller til luksuriøse badehoteller. Bare vær sikker på å stå opp tidlig nok til å nå din neste destinasjon: Everglades.

Utforsk den største subtropiske villmarken i USA: Everglades National Park

Du kan ta Interstate 75 sørover, men dette er en biltur! Velg heller turen langs US 41 / Tamiami Trail gjennom kystbyer for å få en følelse av de mange fasettene i sørvest Florida. Stopp for å strekke bena på Royal Palm Hammock-stien i Collier-Seminole state park, en skjult perle som har en observasjonsplattform. Eller prøv Kirby Storter Roadside Park litt lenger sør, med en nydelig strandpromenade gjennom cypresstrærene. Fortsett øst på Alligator Alley inn i hjertet av Everglades.
Store områder av beskyttede våtmarker gjemmer utallige dyr, fra hundrevis av fuglearter, til svarte bjørner, alligatorer og den sjeldne Florida panter. Shark Valley besøkssenter ligger omtrent halvveis over sørsiden av Florida halvøya. Stopp her for å ta den to-timers guidede turen. Du er garantert å se dusinvis av skilpadder, fugler og alligatorer. Klatrer du opp i observasjonstårnets spiralformede gangvei og har kameraet ditt klart, kan du få et blinkskudd over den berømte “River of Grass.” Du kan også velge å leie en sykkel og utforske 24 km lange stien. Bortsett fra camping, er det ingen overnatting i dette området, så fortsett videre til ditt siste stopp i Miami. Se horisonten skifte fra de ville Everglades inn i byens voksende skyline.

Kubansk kultur og trendy strender i blendende Miami

Miami er et kosmopolitisk, enormt variert reisemål som omfatter en rekke forsteder, fra det historiske spanske Coral Gables til de dunkende nattklubbene på South Beach. Påvirkningen av den latinske kulturen er vevd inn i det daglige livet her, og spansk er like vanlig som engelsk nesten hvor som helst du går. Like vest for sentrum av Miami har Little Havana og dens dominerende attraksjon, Calle Ocho (8th Street) vokst seg til en kultur- og turisme mekka. Turer ledet av lokale eksperter er en utmerket måte å dykke inn i områdets historie. Stopp kan inkludere Domino Park (formelt Máximo Gómez Park), hvor du kan se lokalbefolkningen henger og spiller domino. Sulten? Prøv lokale Versailles Restaurant for en fest på kubansk mat, eller rett og slett å bestill en cortadito (espressokutt med melk) fra ventanita-vinduet. Til dessert kan du nyte en pastellito (kubansk bakverk) fra et lokalt bakeri.
Når du har fylt opp på kubansk mat, kjører du østover over broen for å komme til South Beach. Med sin førsteklasses mat, tropiske strender og nonstop-underholdning, er South Beach virkelig en opplevelse. Lummus Park har noen av de beste bildene i Art Deco-bygningene langs Ocean Drive, strandens hovedvei. Dress opp i trendy antrekk for solnedgangsdrink på taket på Juvia (utsikten over South Beach og Atlanterhavet er helt fantastisk) og fest deretter til sent på kvelden på eksklusive nattklubber og barer. For reisende fra hele verden tilbyr Miami International Airport (MIA) nonstop-flyreiser til mange destinasjoner for returen hjem.

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.