I Morgan Kanes Fotspor

Turen" I Morgan Kanes fotspor" er vår hyllest til Norges største western-helt noensinne og inkluderer referanser til bøkene!

Dag 1 – Kansas City

Du starter i Kansas. I de fleste bøkene starter oppdraget, og dermed reisen, her. En snau times kjøretur nord ligger Fort Leavenworth, som var en av de store stasjonene til US Marshals.
I dag er Kansas City mest kjent for BBQ og jazz, og er en livlig storby ved Missouri-elven.
Bok: “Djevelens Utvalgte”

Dag 2 – Kansas City – Pratt – Dodge City – Denver

Dodge City var opprinnelig et stopp på Santa Fe Trail, og på Morgan Kane’s tid et jernbane knutepunkt.  I dag er det et sentrum for kvegdrift og kjøttproduksjon, og sete for The National Beef Plant på grunn av beliggenheten på 1800 tallets største naturlige forflytting av kveg; The Great Western Cattle Trail.
Bok: “Morder og Marshall”

Dag 3 – Denver – Laramie – Cheyenne

Denver – Mile High City – er i dag en moderne storby som har beholdt sjarmen og identiteten fra western-tiden. Ved siden av den moderne skyline finner du perler som Union Station, Larimer Square og Civic Center Park. Her finner du små spesialbutikker for cowboystøvler og moderne mikrobryggerier, gastronomiske toppsteder og hoteller Morgan Kane kunne ha bodd på, som Brown’s Hotel.  Denver er også en idretts by, med topplag i alle de store idrettene Hockey, Baseball, Fotball og Basket.
Widar’s tips i Denver: Ta en cocktail i baren på mesaninen i Union Station, eller lei en sykkel og benytt deg av de mange sykkelstiene i og rundt Denver, for eksempel langs Cherry Creek!
Setter du kursen nordover er det snaut to timer til Laramie.  Nå er du i Wyoming, på de store slettene som grenser til Rocky Mountains. Grunnlagt som stasjonsby for Union Pacific Railway, og i starten en røff og voldelig utpost. I dag kjent for universitetet og som utgangspunkt for friluftsliv i fjellene. Som en kuriositet; det var her Louisa Swain i 1870 ble den første kvinnen noensinne til å stemme i et valg i Wyoming.
Neste stopp er Cheyenne, en time øst langs Interstate 80.  Cheyenne er hovedstaden i Wyoming, og en sjarmerende liten western by som bortsett fra noen uker i juli hvert år kan virke ganske søvnig. Men under Frontier Days eksploderer byen i farger, fart og festivitas. Rodeo, konserter, Chuckwagon races og masse andre aktiviteter fyller dagene. ( som for eksempel den populære pannekakefrokosten på torget, hvor det på noen timer lages mer enn 100.000 pannekaker!) Vil du være med på dette må du bestille tidlig!
Bøker:  “Revolvermannens Arv”, “Død Manns Skygge”, “Satans Horn” og “Tigeren fra Montana”

Dag 4 - Cheyenne – Casper – Buffalo

Fra Cheyenne fortsetter vi nordover på Interstate 25, over de store, åpne slettene.  Her er det lett å se for seg Morgan Kane på hesteryggen! Etter en time passeres det (bitte)lille stedet Chugwater, kjent for sin Chili festival i juni hvert år.
Litt nord for Wheatland ligger avkjøringen til Route 320 / Grayrocks Rd, som tar deg til Ft. Laramie, på grensen til Nebraska. Historiske Ft. Laramie var et viktig stopp på så vel Oregon, California og Mormon Trails, og hadde også en viktig rolle som utgangspunkt for militære felttog hvor traktater med indianere ble underskrevet.  Det blir en omveg, men er vel verdt besøket!  Også i Casper kan man få en dose militær historie, her ligger Fort Caspar ved North Platte River, med et interessant museum som viser soldatlivet på denne tiden.
Vel fremme i Buffalo,WY må du ta et viktig valg; et moderne og rimelig hotell med svømmebasseng, – eller et historisk, spennende og autentisk western-hotell, The Occidental Hotel. Her kan du bo på rom Morgan Kane kan ha brukt, og ser du godt etter finner du fremdeles kulehull i veggen i saloonen (restauranten) ved siden av!
Ting å gjøre i Buffalo:
– Besøk Cowboy Saloon på Route 16 (like ved rampen til I-90), sett deg i en sadel ved
baren og bestill en kald en!
– Besøk Bozeman Trail Steakhouse og bestill bøffelstek!
– Besøk Jim Gatchell Museum, her lærer du det meste om historien til Johnson County på sent 1800 tall!
Fra Buffalo kan du også ta en omvei vestover til Yellowstone – eller kutte rett østover til Deadwood.  Vi anbefaler å ta omveien under!
Bøker: “Morgan Kane og The Wild Bunch”, “Tigeren er løs”

Dag 5 - Buffalo – Little Bighorn – Deadwood – Rapid City

Fra Buffalo går turen videre nordover, og denne dagen er det nybyggerhistorien, veien vestover og indianernes historie som er på programmet.
Første stopp er Fort Phil Kearny. Her kan man se restene etter et av de viktigste stoppene på Bozeman Trail, slik det så ut høsten 1866. Bozeman Trail var i starten en gullgraver rute, en snarvei fra hovedruten ved North Platte River til gullfeltene i Montana.  Selv om bare om lag 3500 utvandrere brukte ruten mellom 1863 og 1866, var den vesentlige konsekvensen at den gikk rett gjennom Powder River Basin, det siste og beste jaktområdet til Northern Plains indianerne.  Det førte til militær okkupasjon av regionen, og til slutt de voldelige indianerkrigene på de nordlige slettene.
Neste stopp ligger under to timer nordover, og da er du i Montana; – Little Bighorn Battlefield    På dette området minnes US Army’s 7. kavaleri, og Lakota og Cheyenne stammene i et av indianernes siste væpnede anstrengelser for å bevare sin livsstil. 25. og 26. juni 1876 døde 263 soldater her, inkludert oberstløytnant George A. Custer i kamper mot flere tusen Lakota- og Cheyenne-krigere. Ta deg god tid til å besøke dette nasjonalmonumentet og området rundt.
Ta så Route 212 østover til Spearfish, og Route 14 opp vakre Spearfish Canyon via Lead til Deadwood. Jeg anbefaler en natt i Deadwood, da blir det tid til å utforske denne byen, kjent fra TV serien av samme navn. Skal du besøke en historisk cowboy by, er det Deadwood du skal til! Se Boot Hill hvor mange kjente historiske navn finnes, besøk Saloon #10, hvor historien sier Wild Bill Hickok ble myrdet under et pokerlag, og opplev en “ekte” gunfight i storgaten.
Fortsett så til Rapid City.
Bok: ” Der Ørnene Dør”

Dag 6 - Rapid City

Med Rapid City som utgangspunkt kan du på noen få dager få utrolige opplevelser..
Besøk Badlands National Park, Crazy Horse Memorial, Mt Rushmore National Park, og opplev fantastisk dyreliv med ville Buffalos på nært hold i Custer State Park!  I tillegg er Rapid City en interessant og koselig by, også kalt Presidents City på grunn statuene av tidligere presidenter som står på gatehjørnene i sentrum.
Anbefalt hotell er The Alex Johnson hotel, historisk hotel med perfekt beliggenhet.
Widar’s tips: – Legg middagen til The Firehouse, og husk å bestille bord! Uformelt og hyggelig, med god mat i en nedlagt brannstasjon.
Og legg inn et besøk i butikken Prairie Edge, en fantastisk samling av kunst fra området- kombinert med et galleri!

Dag 7 - Rapid City – Medora – Theodore Roosevelt National Park – Bismarck

Fra Rapid City bærer det igjen nordover, via Route 85. Dette er en transportetappe, fem timers kjøring nesten uten en sving! Velg mellom en overnatting i Medora, som er inngangsporten til nasjonalparken, eller den litt større byen Bismarck ca. to timer østover.
Uansett, legg inn noen timer i Theodore Roosevelt National Park.
Da TR kom til Dakota Territory for å jakte på bison og glemme personlige problemer i 1883, var han bare en tynn, ung og puslete fyr fra New York. Men eventyret hans på dette avsidesliggende og ukjente stedet skulle senere være med på å forme en bevaringspolitikk i USA som vi fremdeles kan nyte den dag i dag. Dette er den første og originale Nasjonalparken! Kjør IKKE forbi.

Dag 8 - Bismarck – Fargo

Dette blir en ny transportetappe, men stopp for all del underveis i Jamestown. Se etter den eneste albino-bøffelen som er sett, og besøk verdens største bøffel samtidig. For de som er interessert i western litteratur; – dette er også hjembyen til Louis L’Amour, og i krambua ved museet finnes mange av hans bøker tilgjengelig i eldre utgaver!
Fargo, – mest kjent fra filmen fra 1996 og den spesielle aksenten, er vårt neste stopp og slutten på denne turen. Vi “nærmer” oss sivilisasjonen igjen, Fargo er en middels stor by på grensen til Minnesota, med storbyens fordeler og småbyenes sjarm. Byen har mange gode restauranter og hyggelige barer – og flere mikrobryggerier. Vi liker Drekker Brewing, et ekte “viking bryggeri”
Av andre ting å få med seg nevner vi Red River Zoo, Bonanzaville Historic Village – hvor du kan gå rett inn i slutten av 1800 tallet, Hjemkomst Center – med en kopi av et ekte vikingskip, og Fargo Air Museum.
Og den berømte woodchipper maskinen fra filmen finner du på turistinformasjonen!
For overnatting anbefaler vi Hotel Donaldson midt i byen. Veldig spennende rom, og en hyggelig cocktailbar med live underholdning flere ganger i uken!
Bok: “Helvete under null!”

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.