Kings of the South

Gå i sporene til legendariske personer fra Deep South

1

Martin Luther King’s Legacy i Atlanta,Georgia

Etter å ha flydd inn til Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, finner duen livlig by, det perfekte stedet å bli kjent med Sørstatene. Nyt signaturretter fra «Southern Cooking», sjarmerende nabolag og imponerende historiske steder. Det er også der borgerrettighets- forkjemperen Martin Luther King Jr. ble født. Hans fødested på Atlanta’s Auburn Avenue har blitt bevart og er nå en del av Martin Luther King Jr. National Historic Site. Ta en omvisning i huset, og gå gjennom Ebenezer Baptist Church, der han jobbet som medpastor. Deretter går du rundt kvartalet for å besøke King Centre, hvor King og hans kone, Coretta, ligger begravet nær en evig flamme. Omkring National Historic Site kan du spasere på Curb Market i Sweet Auburn-distriktet, hvor du finner flere steder å smake på sørlige spesialiteter. Ikke glem å sjekke Atlantas eventkalender før du reiser; byen er vert for flere arrangementer som minnes King.

2

Kings of Country Music and Civil Rights i Montgomery, Alabama

Fra Atlanta drar du sørvestover til den historiske elvebyen Montgomery, Alabama. Dens mange krav til berømmelse inkluderer opprinnelsen til den amerikanske borgerkrigen, hjemmet til country – kongen Hank Williams og starten på kampen for borgerrettigheter med Martin Luther King Jr. Et perfekt første stopp er den historiske Capitol -bygningen, der sørlige politikere dannet Confederate States of America i 1861. Ta en tur i bygningen og besøk deretter sørstatenes første »hvite hus». Strekk på beina med et besøk til Dexter Avenue King Memorial Church og Parsonage, der King organisert en sivil rettighets boikott fra kirkens kjeller. Avslutt dagen med et stopp på Hank Williams Museum i Ally Entertainment District. Her tar du en praktisk spasertur fra Riverwalk langs elven Alabama til Commerce Street for bespisning og underholdning.

3

Dra tilbake i tid i Birmingham og Tuscaloosa, Alabama

En rask kjøretur nordover fra Montgomery tar deg til Birmingham, Alabama. Stopp i Birmingham sentrum for å finne tre viktige punkter i kampen for Civil Rights:16th Street Baptist Church, Birmingham Civil Rights Institute og historiske Kelly Ingram Park. Etter å ha besøkt områdene, finner du to kvartaler unna Alabama Jazz Hall of Fame med informasjon og musikk fra Kings of Jazz. Når du føler deg sulten, har Five Points South District mange nasjonalt anerkjente restauranter ledet av berømte kokker. Etter et solid måltid, kjør opp bakken fra Five Points til Vulcan Park hvor du kan beundre den største støpejernsstatuen i USA; Som et symbol på byens jern- og stålindustri historie står den 17 meter lange statuen av den romerske guden en 38 meter høy sokkel. Ikke glem kameraet i bilen; Dette er et perfekt sted å ta et bilde. Tilbake på veien, en time sørvestover når du Tuscaloosa. I nærheten ligger den 130 hektar store Moundville arkeologiske park, hvor den største sivilisasjonen av indianere i Nord-Amerika bodde fra årene 1000 til 1450. Liker du historie, kan du glede deg!!

4

Besøk Home of Blues Legend B.B. King i Indianola, Mississippi

Velkommen til Indianola, fødestedet til blueslegenden B.B King, og ditt neste stopp i hjertet av Mississippi Delta, hvor både naturen og historien eksemplifiserer den sørlige kulturen. Stopp innom B.B. King Museum og Delta Interpretive Center for å lære hvordan gikk fra Delta sharecropper og traktorsjåfør til internasjonal musikklegende. Eksperimenter i et ekte gitarstudio, eller hør live musikk. Utenfor sentrum, ta en spasertur rundt Indianola. La historiske markører lede deg til landemerker, fra hjørnet der King først tjente penger på å synge blues til den ikoniske Club Ebony, som har hatt berømtheter som Ike Turner, Ray Charles og B.B King på scenen. Se etter statuen av King i parken som bærer hans navn, og det store veggmaleriet som forsterker hans storhet. Deretter drar du til Front Street for å prøve typisk sørstats mat.

5

Museer, Memorabilia og mer i Clarksdale

Dykk dypere inn i blueshistorien med et besøk til Clarksdale. Ofte kalt “bluesens fødested”, Clarksdales imponerende musikkhistorie og nærhet til Mississippi-elven styrker byens status som en sydlig kultur mekka. I Downtown kan du tilbringe tid på både Delta Blues Museum og Rock & Blues Museum. I det første kan du se restene av Muddy Waters hytte og se en av B.B. Kings gitarer; I sistnevnte finner du massevis med signerte memorabilia. Mens du kjører gjennom byen, holde øye med de blå Mississippi Blues Trail-markørene, som markerer steder som er viktige for musikkhistorien. Før du drar tilbake på veien, stopp innom Cat Head Delta Blues & Folk Art. Denne berømte butikken er stedet for å finne ut hvem som spiller i byen eller hente en souvenir blues-CD.

6

Oppdag Elvis Presleys røtter i Tupelo, Mississippi

Klar for en matbit? På vei til Tupelo, gjør et pit stopp i Oxford, en høyskoleby kjent for sin berømte signaturrett, “chicken-on-a-stick.”. Dra deretter øst til Tupelo, fødestedet til Elvis Presley, King of Rock ‘n’ Roll. Stopp ved Tupelo Hardware, hvor Gladys Presley kjøpte sin sønn, Elvis, hans første gitar. Deretter går du til Elvis Presley Birthplace for å bli bedre kjent med musikklegenden. Her kan du besøke huset med to soverom hvor Elvis ble født og gå gjennom de viktigste milepælene i livet hans langs en asfaltert sti som sirkler hjemmet. Mens du er i byen, kan du besøk et par andre relevante steder; prøv burgeren på Johnnie’s Drive-In, og gå til det opprinnelige stedet for Shake Rag, et stoppested for afroamerikanske musikere på reise. Er du her i juni? Du har flaks. Den årlige Tupelo Elvis Festival feirer Presley med en rekke lokale, regionale og nasjonale musikere, en søndags gospelkonsert og en Elvis Tribute Artist Contest

7

Memphis,Tennessee: Formet av ‘Kings’

Kryss over grensen fra Mississippi til Tennessee for å komme til ditt endelige stopp på denne kongelige roadtrip, byen Memphis, hvor BB King ble kjent som “BluesBoy” i Beale Street, Elvis Presley slapp rock’n roll løs på verden fra Sun Studio, og Martin Luther King Jr. gjorde sin berømte siste tale. Start med turer på Graceland og Sun Studio for å oppdage Elvis i begynnelsen og slutten av karrieren. Et besøk til det nærliggende Memphis Rock ‘n’ Soul Museum belyser hvordan arven etter B.B. King, Presley og andre er en del av byens kultur. Selvfølgelig, ingen tur gjennom Memphis ville være komplett uten et besøk til National Civil Rights Museum på Lorraine Motel, der Martin Luther King Jr. ble skutt og drept. For en god avslutning på reisen din gjennom Southern History, kan du nyte middag og levende musikk på B.B. King’s Blues Club på Beale Street. Når du er klar til å reise hjem, ta flyet hjem fra den nærliggende Memphis International Airport.

 

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.