Nasjonalparkene i Midtvesten

Midtvestens Nasjonalparker gir deg spektakulær natur og et rikt dyreliv, vidstrakte sletter og koselige småbyer.

Dag 1 – Minneapolis og St. Paul

Tvillingbyene Minneapolis og St. Paul er ikke identiske tvillinger. Minneapolis’ moderne, elegante skyskrapere står i kontrast til St. Pauls arkitektur i europeisk stil. Byturen inkluderer Minneapolis’ Nicollet Mall, Walker Art Center, Guthrie Theatre og Sculpture Garden. I St. Paul fører Summit Avenue til St. Paul Cathedral med utsikt over State Capitol, Ordway Center for Performing Arts, Minnesota Science Museum, James J. Hill House og Minnesota History Center, Mall of America, USAs største shopping /underholdningssenter, lokker shoppere med 500 butikker, restauranter, nattklubber, Nickelodeon Universe og Underwater Adventures.

Nyt en underholdende kveld på et teaterstykke i Hennepin Avenue Theatre District, Ordway Center for Performing Arts, Chanhassen Dinner Theatre eller Mystic Lake Casino.

Overnatting: Minneapolis

Dag 2 – Fargo

Fargo-West Fargo-Moorhead-området

SCHEELS ALL SPORTS har over 85 spesialitets butikker under ett tak, noe som gjør det til det ultimate reisemålet for idrettsutøvere, fans og utendørs sportsentusiaster. FARGO THEATER er et film palass fra 1926 og har et restaurert Wurlitzer-pipeorgel. THE PLAINS ART MUSEUM er et av de største kunstmuseene mellom Minneapolis og Seattle, og tilbyr tre gallerier for din fornøyelse. HERITAGE-HJEMKOMST SENTER viser et autentisk håndlaget vikinglangskip som ble seilt til Norge i 1982. Besøk FARGO LUFTMUSEUM og se disse vakre flyene utstilt. Spaser gjennom BONANZAVILLES hektar med historiske bygninger, inkludert et torvhus, en kirke, rettshus og landhandel.

Overnatting: Fargo

Dag 3 – Grand Forks

Besøk UNIVERSITY OF NORTH DAKOTA SENTER FOR AEROSROM SCIENCES En leder innen luftfart og forsknings utvikling. Også på campus er RALPH ENGELSTAD ARENA, det "fineste anlegget i sitt slag i verden." Og NORTH DAKOTA MUSEUM OF ART og utstillinger av regional, nasjonal og internasjonal kunst plassert i tre gallerier.

Middag og overnatting i Grand Forks.

Dag 4 – Grand Forks – Minot, ND

I Minot, besøk Scandinavian Heritage Park (0,5 timer). Denne kulturarv-parken har et typisk norsk hus, stabbur og statuer av kjente skiløpere. Roosevelt Zoo (1 time) tilbyr pedagogiske utstillinger, dyrehageturer og over 200 pattedyr, fugler og reptiler. På basen til Fifth Bomb Wing, Minot Air Force Base tilbys det omvisninger i fasilitetene og flyene.

Overnatting: Minot

Dag 5 – Minot, ND – Bismarck, ND

Lake Sakakawea er 609 kvadratkilometer og er dannet bak Garrison Dam, nær Riverdale. Det er den største innsjøen i North Dakota, så vel som den største menneskeskapte innsjøen helt i en stat. Innsjøen ble oppkalt etter den unge indiske kvinnen, Sakakawea, som fulgte Lewis og Clark-ekspedisjonen.

Besøk ruinene av en gammel indisk landsby sist okkupert i 1845 av Hidatsa- og Mandan-indianerne ved Knife River Indian Villages National Historic Site (1,5 time) i Stanton. Dette er også stedet for et vakkert toppmoderne museum dedikert til å bevare kulturen til sletteindianerne. Eiendommen inneholder en rekonstruert jordhytte og en rekke gjenstander fra Plains Indian-kulturen.

I Washburn er Lewis and Clark Interpretive Center (1,5 timer) et fortolkningssted i verdensklasse langs ruten Lewis og Clark reiste på sin "oppdagelsesreise" for nesten 200 år siden. I nærheten ligger Lewis and Clark Interpretive Center, det rekonstruerte stedet for Fort Mandan (1 time), vinterhjemmet til Lewis og Clark i 1804-1805. Et nytt besøkssenter ved fortet åpnet i juni 2002.

North Dakota Heritage Centre (1 time) ligger i Bismarck. Dette statsmuseet har en av de største samlingene av Plains indiske gjenstander, nest etter Smithsonian. Det er også utstillinger av Nord-Dakotas varierte militær- og landbrukshistorie.

Fort Abraham Lincoln State Park er en 977 mål stor park som ligger ved bredden av Missouri-elven like sør for Mandan, Bismarcks søsterby. Parkens historie strekker seg mer enn 300 år tilbake og inkluderer: On-A-Slant Indian Village (1 time), som en gang var hjemmet til en blomstrende mandan-indianer på midten av 1600-tallet som bodde i jordhytter langs elven. Ta en spasertur til de rekonstruerte og møblerte jordhyttene til Mandan-indianerne. I nærheten av landsbyen ligger Fort Abraham Lincoln Visitor's Museum (0,5 timer), som viser utstillinger knyttet til Mandan-indianernes liv og fortets militærhistorie. Besøk Custer House (1 time), det siste hjemmet og kommandoen til general George og Libby Custer.

Nyt en avslappende tur på Lewis og Clark Riverboat (1-2 timer). Denne 100-fots padlehjuleren har to dekk og en 70-fots hytte, og kan ta mer enn 150 personer. Det er flere turalternativer tilgjengelig.

Overnatting: Bismarck

Dag 6 – Bismarck, ND – Medora, ND

Ta en stopp i Richardton ved Assumption Abbey, en historisk katolsk kirke som ble bygget i 1904. Abbey-biblioteket, gavebutikken, vinkjelleren og butikken er åpne på forespørsel. Dakota Dinosaur Museum i Dickinson har en triceratops og Pachycephalosaurus i naturlig størrelse utenfor inngangen og 10 fullskala dinosaurer i en sentral skjerm.

Ved siden av dinosaurmuseet ligger Joachim Regional Museum (0,5 timer), som inneholder gjenstander og roterende utstillinger fra sørvest i Nord-Dakota. Medora er inngangsporten til den sørlige enheten til Theodore Roosevelt nasjonalpark. Denne autentiske cowtown i Old West ble grunnlagt i 1883 av Marquis de Mores og oppkalt etter hans kone. Det tilbyr noe for enhver smak. En musikalsk ekstravaganza, stiturer, terrengsykling, fotturer, museer, mange gavebutikker og restauranter er travle i sommersesongen.

I Medora, besøk Chateau de Mores State Historic Site. Dette elegante 26-roms, to-etasjers herskapshuset, bygget i 1883, var sommerresidensen til den berømte franske adelsmannen som grunnla Medora. Slottet inneholder mange av de originale møblene og personlige eiendelene til familien de Mores og er oppført i det nasjonale registeret over historiske steder.

Museum of the Badlands tilbyr utstillinger av indiske regalier og gjenstander, dyrelivsrelikvier og voksfigurer fra grensedager. Se den unike samlingen av antikke dukker og leker som ligger i VonHoffman-huset bygget av Marquis de Mores på Doll House Museum (0,5 timer). Len deg tilbake og nyt Bully the Play, en enmanns forestilling fra Broadway-skuespillet som presenterer livet til Theodore Roosevelt som president, far, ektemann og jeger i North Dakota Badlands.

Opplev Pitchfork Fondue, juni – september, et unikt western-biffmåltid servert på Tjaden Center på bløffene, og tilbyr en spektakulær utsikt over det naturskjønne Badlands og byen Medora. Etter Fondue kan du lene deg tilbake og nyte Medora Musical, juni – september, som er et musikalsk show i broadway-stil som arrangeres i Burning Hills Amphitheatre, skåret inn i en Badlands-canyon i utkanten av Medora. Vestlig underholdning og en patriotisk honnør er en del av hvert show. Dette variasjonsshowet vil fylle kvelden din med tøff familieunderholdning.

Overnatting: Medora

Dag 7 - Medora til Deadwood  via Spearfish Canyon Scenic Byway.

Deadwood, en by i det gamle vesten startet med gullrushet i 1876. Høydepunkter i Deadwood inkluderer historiske turer som går fra Main Street hver time i sommermånedene som forteller deg historien og legendene til karakterer som Wild Bill Hickok, Calamity Jane, Poker Alice og Potato Creek Johnny. Andre høydepunkter inkluderer '76-museet som inneholder de gamle vognene og vognene fra tidlige dager, Adams Museum, det historiske Franklin Hotel med rom oppkalt etter de som bodde på deres og selve historiske Main Street. Gaming ble brakt tilbake i 1989, men har alltid vært en del av Deadwoods historie. Tatanka: Story of the Bison bestilt av Kevin Costner, med et fortolkningssenter og 17 bronseskulpturer i full størrelse, inkludert tre indianere på hesteryggen som jager 14 rasende bisoner utenfor en klippe, Adams Museum and House, Mount Moriah Cemetary – hvor Wild Bill Hickok og Calamity Jane er gravlagt, Saloon #10 – det eneste museet i en bar der Wild Bill Hickok ble skutt. I Lead er det Presidents Park, Black Hills Mining Museum og Homestake Visitor Center.

Fra Rapid City og reis til Badlands nasjonalpark via I-90 østover til avkjørsel 110 ved Wall. Reis på Highway 240 (Badlands Loop Road), en naturskjønn sidevei gjennom Badlands nasjonalpark, et villmarksområde på 244 000 mål som ble dannet under oligocentiden. Denne fossilfylte havbunnen byr på spir, tinder og vid utsikt. Stopp ved noen av de naturskjønne utsiktene for å se utsikten. (1 ½ time) Morgen og kveld er den beste tiden for fotomuligheter.

Besøk Custer State Parks og kjør sløyfen i parken for å se etter bison, hornantilope, hjort, elg, præriehunder, coyoter, fjellgeiter og bighorn-sauer i dette 73 000 hektar store dyrereservatet som er den nest største Nasjonalparken i USA.

Overnatting i Rapid City

DAG 8

Besøk Mount Rushmore National Memorial, som tilbyr et besøkssenter og museum, amfiteater som brukes til kveldsbelysningsseremonien i sommermånedene, presidentens turstier, gavebutikk og restaurant som serverer 3 måltider daglig. Du kan få et glimt av fjellgeiter langs veien når du forlater Mount Rushmore.

Crazy Horse Memorial er den største utskjæringen i fjell som finner sted i verden i dag. Ansiktet er fullført og arbeidet med hestens hode har begynt. Første stopp er teatret, hvor en kortfilm viser deg fremdriften og arbeidet med utskjæringen. Det tilbys også Indian Museum of North America, billedhuggerens hjem, gavebutikker og en restaurant som er åpen i sommermånedene.

Overnatting i Cheyenne, WY – 5 timers kjøretid

DAG 9 – Devils Tower og østlige Wyoming

Fra Sundance begynner du å spore fotsporene til Butch Cassidy og hans berømte partner, The Sundance Kid, som fikk sitt rykte og kallenavn i denne Black Hills-byen etter et opphold i det lokale fengselet. Deretter er det av sted på Highway 14 på en naturskjønn 30-mils kjøretur gjennom fjellene til Devils Tower National Monument (http://www.nps.gov/deto/index.htm). Denne monolitten, som reiser seg 1280 fot fra dalbunnen, ble proklamert til USAs første nasjonale monument i 1906 av president Theodore Roosevelt.

Dag 10 - Cheyenne til Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone nasjonalpark ble etablert i 1872 og er USAs første nasjonalpark. Det er hjemsted for et stort utvalg av dyreliv, inkludert grizzlybjørn, ulver, bison og elg. Bevart i Yellowstone nasjonalpark er Old Faithful og en samling av verdens mest ekstraordinære geysirer og varme kilder, og Grand Canyon of the Yellowstone.

Kjør den øvre ringveien i Yellowstone nasjonalpark.

Besøkende vil glede seg over:

Canyon-området – hjem til et nytt besøkssenter som forklarer ting som hvordan de termiske funksjonene i parken oppsto og fordelene med skogbranner i parken.

Lower Falls of Yellowstone - se Yellowstone River stupe 90 meter inn i Grand Canyon of Yellowstone og skape et vakkert sted fra Artist's Point.

Upper Falls of Yellowstone – ligger nær Canyon, Upper Falls gangvei er en nær titt på hvor Yellowstone River faller 33 meter. Føl kraften til elven mens du ser den krasjer under turen.

Mammoth Hot Springs – dannet av år med sildrende vann, viser disse kalsium avsetningene nå nyanser av grønt, rødt, oransje, hvitt og brunt.

Overnatting Old Faithful

Gå inn i Yellowstone nasjonalpark. Med sine tusenvis av termiske funksjoner, fossefall, dyreliv og spektakulær utsikt, er Yellowstone nasjonalpark som ingen andre steder på jorden.

DAG 11 – Yellowstone nasjonalpark

Kjør den nedre ringveien i Yellowstone og se:

West Thumb – en rekke små geysirer, jettegryter og varme kilder

Lake Yellowstone

Fishing Bridge - herlig klart vann som renner der du vil kunne se fisk svømme i elven. Det er også en sjanse for at du kan se en bjørn i dette området.

Old Faithful Geyser - en av Yellowstone National Parks mest kjente attraksjoner, Old Faithful Geyser bryter ut 46 meter opp i luften omtrent hver halvannen time

Grand Prismatic Hot Springs – den største varme kilden i parken, med fantastiske blå og grønne nyanser gjennom hele våren.

Old Faithful Inn - bygget vinteren 1903-1904, i stor grad ved bruk av materialer som furutrær og ryolittstein fra Yellowstone nasjonalpark. Vertshuset var et moderne vidunder da det opprinnelig åpnet i 1904, med luksus med elektrisk lys og dampvarme.

DAG 12 – Grand Teton nasjonalpark

Forlat Yellowstone nasjonalpark og dra sørover inn i den uberørte Grand Teton nasjonalpark. Med sine fjelltopper som når høyt opp i den vidåpne Wyoming-himmelen og sine vakre innsjøer og bekker, er parken et paradis for både turgåere og nysgjerrige.

Noen av attraksjonene du må se er:

Besøkssenteret ved Moose Junction – besøkssenteret undersøker de mange forskjellige typene dyreliv i parken, gir veibeskrivelse til alle parkens steder og beskriver historien til parken ved hjelp av en praktisk tilnærming.

Jenny Lake Lodge – nyt et herlig måltid eller tilbring natten i en av hyttas sjarmerende hytter, like under de høye fjelltoppene i parken. Hvis du bare er i stand til å stoppe for en kort stund, ta en båt fra South Jenny Lake til hodet på Hidden Falls-stien.

Jackson Lake Lodge - på det nordligste punktet i Grand Teton nasjonalpark. Ta en rask stopp for å se det vakre landskapet fra en av hyttens fordekk. Dekkene tilbyr besøkende mange spektakulære panoramautsikter over parken samt en fantastisk mulighet til å se dyrelivet.

Når du er i historiske Jackson, kan du nyte en fotografering ute i gatene (melodrama) eller nyte frilufts shoppingen som torget har å tilby. Det er mange butikker, flere gallerier, fire elggevirbuer og til og med den verdensberømte Million Dollar Cowboy Bar, som alle ligger i hovedgaten.

Aktiviteter i Jackson kan omfatte: en flytetur (naturskjønn) nedover Snake River i Grand Teton National Park, eller et whitewater-eventyr, et besøk til National Museum of Wildlife Art, en dyrelivstur gjennom Grand Teton National Park, en chuckwagon middag, eller Jackson Hole Rodeo (hvis tilgjengelig).

Dag 13 - Grand Teton til Evanston

Fossil Butte National Monument inneholder millioner av år med fossile rester på åpen utstilling.

Fortsett til Salt Lake City

Overnatting fra Salt Lake City

Dag 14 - Salt Lake City

Et monument over mormonerene  kroner en topp over Salt Lake, der kirkens ledere forkynte "dette er stedet" for tusenvis av mormon pionerer som reiste i overbygde vogner vestover til Salt Lake i 1847. Ved siden av monumentene ligger Old Deseret Village, en klynge av boliger, butikker og bygninger som dateres tilbake 100 år og bemannet av vennlige frivillige i tidstypisk drakt.

Avreise fra Salt Lake City

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.