Pacific Coast Highway

Utforsk Californias fantastiske kystlinje fra San Francisco til San Diego langs vakre US Highway 1

Utgangspunkt: San Francisco

Start PCH-kjøreturen i San Francisco, en berømt kupert oase av grønt og urbanitet. Fylt med flere frodige lunger av grønt, men San Francisco juvel er Golden Gate Park, 1.000 + hektar med park som inkluderer to verdensklasse museer, en japansk te hage, en flokk med bøffel, en vindmølle og mye mer. Spaser gjennom parken før du går til North Beach, en gang en samling av Beatnik og italiensk kultur. Rusle gjennom den ikoniske og viltvoksende City Lights Bookstore før du drar til perfekt rotete Vesuvio Cafe (som til tross for navnet er en koselig bar rett ved Jack Kerouac-gaten.) Kun noen skritt fra North Beach finner du den eldste Chinatown i Nord-Amerika, komplett med dekor og travle, lokale spisesteder. Besøk den travle Waterfront Ferry Building, hvor du kan ta inn utsikten over San Francisco Bay og prøvesmake lokale snacks før du reiser videre.

Felton og Santa Cruz

Mens du finner veien fra San Francisco til Santa Cruz, ta en kort stopp på Devil’s Slide, en 2 kilometer lang strekke som en gang var et stykke av Highway One, men som nå er en naturskjønn tursti. Hvis du hadde tvil om PCH-turen, blir de vasket bort nå, mens du tar inn fantastisk utsikt over havet mens du kjører slalom langs kysten. Før du når surfer-sentrert Santa Cruz, stopp i nærliggende Felton, en døsig fjellby som ligger blant Redwood-trærne. Ta en forfriskning på vannhullet Monty’s Log Cabin (det rustikke utseendet lever opp til sitt navn) som tilbyr en solfylt uteplass. Stopp så ved The Bigfoot Discovery Museum for å lære alt om California’s favoritt monster. Til slutt, ta deg til Santa Cruz, en vennlig strandby med et universitet, nydelige redwood-trær og bølger som surfer fra hele samles for å beseire. Santa Cruz Boardwalk ble grunnlagt i 1907 og har en gammeldags berg-og-dalbane (med utsikt over Stillehavet!), En arkade og den spesielle duften av sjøluft, sukkerspinn og pølser.

Big Sur

Du vil se robuste fjell som er dekket med skoger strekke seg ned mot den dramatiske kysten. Du kan campe i skogen, men de som foretrekker senger bør vurdere Deetjen’s Big Sur Inn, som føles litt som å bo med din fantastiske bohem-tante. Utforsk det nærliggende Henry Miller Memorial Library, og når du blir sulten kan du spise klassisk California-mat med lokal vin og gårds-ferske råvarer på terrassen til Nepenthe mens du ser ut på havet.

Cambria

På vei inn i Cambria, stopp på Piedras Blancas Friends of the Elephant Seal rookery, hvor store flokker av bulbous-nosed seler hviler, kurtiserer og slåss. (Men ikke kom for nær, disse skapningene kan veie over 4.000 kilo!) Fortsett til den sjarmerende kystlandsbyen, med steinete strandlinjer, åser og tidevanns bassenger med yrende dyreliv. Få en sjenerøs tallerken med varm ollaberry-tærte med vaniljeis på Linn’s Restaurant

Morro Bay

Sjansene dine for å møte California’s mangfoldige fauna er høye i Morro Bay, en liten by i en stor bukt og elvemunning. På Morro Bay State Park kan du se et hvilket som helst antall ville dyr, inkludert blå hegre, monark sommerfugler, kolibrier og – ja – søte, fluffy havotere. Parken tilbyr stier, et lite museum og piknikbenker, noe som gjør det til et perfekt stopp for når du føler deg småsulten og trenger å strekke bena.

San Luis Obispo

Cruise ned PCH til den søvnige college byen San Luis Obispo, med kallenavnet SLO, hvor du kan se rare attraksjoner som den fargerike Bubblegum Alley. Før du drar videre, må du prøve lokale viner på en av mer enn 30 nærliggende vingårder, eller ta en tur til det nærliggende San Luis fyrtårn for frisk luft og fantastisk utsikt. Mens byen har mange flotte steder å bo, tilbyr den herlig sprudlende Madonna Inn temarom som Caveman og Showboat. Du trenger ikke å bo der for å se det sjokkerende interiøret, som har vestlige veggmalerier, utsmykkede lysekroner, spraglete tapet – og rosa, rosa og mer rosa. Bestill et stykke (rosa) kake og nyt atmosfæren.

Los Olivos og Solvang

Kanskje du ikke hadde tenkt å stoppe i Danmark på vei nedover kysten, men her er du. Solvang er grunnlagt av danske pionerer i 1911, og er et Danmark i miniatyr med mange danske bakerier. Gå blant tradisjonell arkitektur og sjekk ut trofaste reproduksjoner av Københavns lille havfrue statue og Rundetårn, samt en hyllest til Hans Christian Andersen. En kort kjøretur fra Solvang finner du den rustikke sjarmerende byen Los Olivos, omgitt av store vingårder i Santa Ynez-dalen. Ta deg tid til å vinsmaking på vingårder som Demetria for en søt rosè med utsikt over de bølgende åsene.

Santa Barbara

Santa Barbara er den perfekte utførelsen av California’s to personligheter: Beachy casual møter glitz. (Oprah eier en eiendom her.) Dette er en by fylt av adobe hjem, spansk kolonial arkitektur og herskapshus. Handle og utforsk byens upretensiøse kunst-distrikt kjent som Funk Zone etter å ha sett byens koloniale historie på Old Mission Santa Barbara. Smak på Churros Con Leche eller Boysenberry Rose Milk Jam iskrem på McConnell Fine Ice Creams, og nyt fersk sjømat og havutsikt på Enterprise Fish Co., hvor du kan få $1,50 østers under happy hour. Hvis du føler deg eventyrlysten, kjør 20 minutter innover til Cold Spring Tavern, en bar og restaurant etablert i 1886 som en stagecoach stop.

Los Angeles

La Neptuns Net være din inngangsport til Los Angeles. Denne sjømat- og ølbaren i Malibu er kjent for sitt tydelige retroskilt og er en favoritt blant bikere og Hollywood-kjendiser. Siden den åpnet i 1956, har den vært omtalt i alt fra Point Break til Gossip Girl. Kjør så inn i Los Angeles, hvor du kan få smaken av byens tilsynelatende ubegrensede personligheter: Old Hollywood-glamour på Mulholland Drive og på Chateau Marmont, hipster kul i Silver Lake og Echo Park, tarpits og førsteklasses kunstmuseer, nærliggende Disneyland, kjøpesentre og gammeldagse mat markeder.

San Diego

Et surfemekka, militær utpost og hjemmet til en verdensberømt dyrehage. San Diego er en grenseby stolt av sin meksikansk mat. Å spørre hvilken restaurant som er best kan fort starte en opphetet debatt; det smarte er å prøve noen, enten det er de velkjente menyene på etablerte steder som Las Cuatro Milpas og Oscars Mexican Seafood eller de eksperimentelle nyvinningene fra nye steder som Galaxy Tacos og Puesto. San Diegos er det ultimate California; Sol, sommer, god mat og en avslappende livsstil!

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.