Pacific North West - Biltur i det Nordlige California

Langs den nordligste delen av Californiakysten fra Point Reyes til Oregon

Point Reyes National Seashore

Så langt ute at det virker som du er i havet.
Reis nordover gjennom kystnære fjell og daler til denne bemerkelsesverdige halvøya ved nordenden av Marin County. Denne utrolige halvøyen stikker flere kilometer ut i havet, med fantastiske opplevelser, som inkluderer bemerkelsesverdig dyreliv, dype skoger, dramatiske havklipper og øde strender.
For å orientere deg kan du stoppe ved det fremragende Bear Valley Nature Center, med barnevennlige skjermer, kart og hjelpsomme Park Rangers. Den ganske flate, barnevennlige Bear Valley Trail gir en populær anledning til benstrekk eller sykkeltur.
Uansett hvilken tid på året du besøker, er det noe ekstraordinært å se og gjøre. Om vinteren kan du se etter migrerende gråhvaler som svømmer forbi bemerkelsesverdig nært. På våren gir stien til Chimney Rock deg utallige wildflowers (se etter lundefugler som ligger på havklippene), eller følg en sti kantet med iriser inn i en sjelden furuskog. Om sommeren kan du se tåken rulle inn, så ta en kopp kakao i den koselige landsbyen Point Reyes Station. Og på høsten kan du lytte etter den uhyggelige rautingen fra elgoksene; man kan vanligvis se enkeltdyr eller små besetninger av disse innfødte elgene i Tomales Point-bevaringsområdet, på spissen av parken.
Fortsett nordover til sjarmerende og romantisk Mendocino.

Mendocino

Kunst og kultur fusjonerer med naturen i denne eventyrlandsbyen ved sjøen
Fortsett nordover langs den ville kysten (med masse gode fotomuligheter) til denne sjarmerende landsbyen, plassert på et nes mellom tykke skoger og et rastløst hav. Med færre enn 1000 faste innbyggere og den avsidesliggende beliggenheten, tilbyr Mendocino ro i en spektakulær North Coast-setting. Mendocinos dramatiske plassering er en naturlig magnet for kunstnere, og du kan ofte se dem ute for å fange scenen på lerretene sine. Mendocino er som skapt for en rolig spasertur i de små gatene med butikker som selger lokalt kunstverk. Så kan du ta en kaffe og prate med lokalbefolkningen. Regionens ville naturlige omgivelser og isolasjon har også tiltrukket seg alternative tenkere og miljøvernere, og ordet “organisk” dukker opp på mang en meny. Victorianske hus er omgjort til B & Bs i alle prisklasser og ser ut som pepperkakerhus. Mendocino vet også hvordan man skal feste, spesielt når det gjelder mat, og årlige festivaler feirer sopp, vin og krabbe, samt regionens største innbyggere, hvaler.
Neste stopp er Fort Bragg for en tur gjennom kystnære redwoods på det historiske Skunk-toget.

Skunk Train

Kjør et historisk tog gjennom Redwood skoger
Fortsatt nordover, langs den bølgende kysten. Her vil du legge merke til at de omkringliggende redwood-skogene blir høyere og tykkere. Faktisk er denne regionen hjem til verdens høyeste trær. Utforsk dem på en morsom, gammeldags måte med en tur på denne California-klassikeren. Dette toget fra 1885, som ble opprinnelig bygget for å transportere tømmer fra innlandet til kysten, bringer nå turister frem og tilbake mellom havnebyen Fort Bragg og cowboybyen Willits inne i landet. Damp- og dieseldrevne tog tar deg gjennom de frodige skogkledde skogene i California Coast Range, langs Noyo River. Hold øynene dine åpne og se etter hjort, hegre og en og annen oter. Riding “The Skunk” er en langvarig familietradisjon for mange californiere, stadig nye generasjoner blir begeistret når konduktøren roper “All on board!” Lokomotivet Ole ‘No. 45 tar deg gjennom en 400 meter lang tunnel, krysser over 30 broer og sender damp til værs. Mange forskjellige turer varierer fra solnedgangs turer med grilling til overnattingsturer hvor passasjerer overnatter i telt i en historisk tømmerleir.
Neste stopp er en kjøretur gjennom Avenue of Giants for å se de høye og dramatiske redwoodtrærne.

Avenue of the Giants

Kjør en uforglemmelig rute gjennom tårnhøye redwoodtrær.
Fra Fort Bragg og Skunk Train fortsetter du nordøst til denne bemerkelsesverdige veien – en smal stripe av US 101 med redwoodtrær så nært og så høyt at de skaper en dramatisk vegg av rødbrunt som strekker seg nesten til himmelen mens du kjører gjennom skogen.
Noen av rutens 56 kilometer går gjennom de imponerende trærne som er beskyttet i Humboldt Redwoods State Park (for mer informasjon, se neste stopp). Bortsett fra parken og den rene skjønnheten på turen er det andre historiske funn underveis, for eksempel den lille byen Scotia, en gang en blomstrende “bedrifts by” for det lokale tømmer firmaet. Og det er en håndfull gavebutikker med bord laget av redwood og små attraksjoner som gir en kitschy sjarm til ditt besøk. Bestill en espresso i det berømte One-Log House (vi vet at det er berømt fordi det står på skiltet utenfor) og det privateide (med andre ord, det er en avgift) Shrine Drive-Thru Tree. Dette er den typen ting som det virkelig er morsomt å si at du gjorde når du kommer hjem.
Planlegg tid nå for å utforske historiske og imponerende Humboldt Redwoods State Park

Ferndale

Besøk en viktoriansk landsby hvor tiden står stille
Fra Humboldt Redwoods State Park blir landet enda vilder, redwood trærne enda høyere og tykkere. Hvis du føler deg eventyrlysten, følg Mattole Road, et lappeteppe av asfalt vestover og nordover langs kysten, for noen av de villeste og fjerneste utsiktene hvor som helst i California. (Faktisk er regionen sør for her, King Range National Conservation Area, kallenavnet “The Lost Coast”, et legendarisk reisemål for backpackere.) For en roligere tur, fortsett nordover på US 101, og deretter sørvest på State Route 211 til Ferndale. Denne fjerne landsbyen av nøye bevart viktorianske hjem, ser ut som noe fra et eventyr og er en visuell og arkitektonisk fest. Spasere Main Street for å se bygninger som ser ut som pepperkakehus; mange bygninger er i dag B&B, kunsthåndverkere, gallerier og håndverksbutikker. (Høytider er spesielt magiske, med funklende lys og hestekjerrer overalt.)
Men nei, dette er ingen fasade, Ferndale er en arbeidsby, innbyggerne er av skandinaviske, sveitsisk-italienske og portugisiske herkomst, innvandrere som bosatte seg i et bortgjemt samfunn på midten av 1800-tallet, tiltrukket av den blomstrende meieriindustrien.
Fortsett nordover til den historiske tømmerbyen Eureka.

Eureka

Natur og kultur fusjonere i en kunstdrevet viktoriansk havneby
Etter mye landlige og lite urbane opplevelser på den første halvdelen av turen, er Eureka et innbydende og livlig alternativ. Denne en gang så ville havnebyen, den største kystbyen mellom San Francisco og Portland, Oregon, har en splittet personlig sjarm: en følelse av historie i den nydelig restaurerte gamlebyen fra viktoriansk tid, og en moderne havn hvor fiskebåter tøffer inn og ut av en beskyttet havn. Her er også en øko-bevisst college vibe takket være Humboldt State, i den nærliggende byen Arcata. Hele byen er et statlig historisk landemerke, en fengslende blanding av natur og kultur med en liten byfølelse.
Start ditt besøk langs sjøen, hvor en pen esplanade gir fin utsikt over havnen og tilstøtende Humboldt Bay. Besøk det lille maritime museet, og gå ombord på MV Madaket, en liten ferge som har vært i bukten siden 1910, for et 75 minutters guidet cruise. I den nærliggende gamlebyen, kan du smake på lokale viner, øl og lokale østers, be om tips på nærliggende gallerier, gavebutikker og spisesteder, og bestill guidede turer og opplevelser.
Eureka er også den sørlige porten til Redwood National & State Historic Parks, et verdensarvsted og et av de mest spennende stedene i California.

Crescent City

To fyrtårn skinner i en sjøfartsby
Det siste stoppet på denne spektakulære bilferien slutter ved den aller siste byen i California. Bare 20 miles sør for Oregon, er Crescent City hjemsted for det nordligste av Californias fyrtårn. Med utsikt over byens havn, ligger Battery Point Lighthouse fra 1856 på en liten øy som bare kan nås til fots ved lavvann. Når vannet trekker seg tilbake kan besøkende gå stien over til øya, klatre den smale spiraltrappen til lampestuen, krype opp en stige og gjennom en liten dør for en spektakulær 360 graders utsikt. Noen miles unna er Crescent Citys andre fyr på St. George Reef, 9.6 kilometer fra land. Den ble bygget etter at skipet Brother Jonathan forliste i 1865. Ryktene sier det hadde 1,361 kilo med gullmynter i lasten, og er ennå ikke funnet. Se fyret fra de offentlige turstiene langs Point St. George. Etter å ha sett fyrene, kan du vandre i vannkanten og beundre hvordan denne byen ble fullstendig gjenoppbygd etter en ødeleggende tsunami i 1964 (du vil se tsunami varsels skilt over hele byen). På byens vestlige ende ligger havnefronten Pebble Beach Drive med lett tilgang til Pebble Beach, et flott sted å lete etter agater og andre edelstener

Få et uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet under, så vil vi svare deg så raskt vi kan. Vi gjør alltid vårt beste for å svare innen 24 timer.
Takk! Vi har mottatt din melding og vil svare deg på e-posten du oppga så raskt vi kan.
Å nei! Vi klarte ikke å sende meldingen din. Last inn siden på nytt og prøv igjen, eller send en e-post direkte til post@americanadventures.no.