10 tips som gjør San Francisco barnevennlig

Ikke alle vet at San Francisco er som en lekegrind for barn. Her følger 10 eksempler på ting å gjøre i den vakre juvelen av en by nord i California for deg som er på familieferie med småbarn.
Ikke alle vet at San Francisco er som en lekegrind for barn. Her følger10 eksempler på ting å gjøre i den vakre juvelen av en by nord i California fordeg som er på familieferie med småbarn.

1 TA TRIKKEN

Hopp om bord i en av San Franciscos berømte kabel-trukne trikker og bli med opp og ned noen av byens bratte bakker. Det hører med til attraksjonen at trikkeførerne ringer titt og ofte med signal klokkene, noe som slår an hos både barn og voksne.
2 EXPLORATORIET
Det vitenskapelige opplevelsessenteret ligger i Palace of Fine Arts på Pier 15 i sjøkanten og har hundrevis av interaktive utstillinger å by på. Har kan man få håret til å stå rett til værs med statisk elektrisitet, føle seg fram gjennom en mørk labyrint, leke med magneter og rundt 600 andre interaktive opplevelser. TV-selskapet CNN kåret dette til USAs beste barneattraksjon i 2014.
 
3 SJØLØVENE
Ved båthavnen Fisherman’s Wharf midt i byen venter en eksotisk naturopplevelse. Der ligger dusinvis av sjøløver rundt om på moloene og brøler til hverandre totalt uanfektet av de store strømmene av turister som vantro kommer for å se dem.
4 MUSÉE MÉCANIQUE
På Pier 45 kan man ta turen tilbake til fortiden på Musée Mécanique. En «must- see» for familier som besøker San Francisco med barn. Dette er stedet hvor både barn og voksne kan se og oppleve hvordan spillenes verden så ut før dataspillenes inntog.
5 BÅTTUR
Bli med en av de mange båtene som tilbyr korte sightseeingturer ut fra en av de mange pirene. Ikke bare får man se San Francisco fra sjøsiden, man seiler under den berømte broen Golden Gate og kommer tett på både fisker, fiskere og annet dyreliv i og rundt havet.
6 BARNEVENNLIG AKVARIUM
Se glupske haier på centimeters avstand med bare en glassplate imellom, rokker og breiflabber og alskens annet fargerikt som lever i Stillehavet utenfor på San Franciscos barnevennlige Aquarium of the Bay på Pier 39..
 
7 I ÅPEN BRANNBILOVER GOLDEN GATE
Kjør over Golden gate Bridge i en åpen, rød brannbil med Fire Engine Tours. Alle deltagerne får ha brannmanns-uniform og hjelm på. Noe som slår skikkelig godt an hos barna.
8 RIPLEYS BELIEVE IT OR NOT
Den fantasifulle turistattraksjonen fra virkeligheten ligger i 175 Jefferson Street. Her er en stor samling med bisarre, utrolige og rare gjenstander fra hele verden, som garantert vil få dem, og deg, til å måpe i vantro.
9 SAN FRANCISCO ZOO
Dyr er et sikkert stikk når det gjelder barn. Og San Francisco zoo har over 250 dyrearter, mange av disse er utrydnings truet. Du kan se maurslukere, grizzlybjørner, snøleoparder og koalabjørner.
10 GRATIS LEKEPLASS
Det finnes mange fine lekeplasser i San Francisco sentrum. En av de mest kjente er Walter Haas lekeplassen i området Diamond Heights. Her har barna store områder å leke på samtidig som foreldrene får fantastisk utsikt over byen. Kan være smart å planlegge oppholdet sammen med en medbrakt piknik-kurv.