Ti ting å gjøre om høsten i Anchorage

Her er våre tips på ti ting å gjøre om høsten i Anchorage og ellers i Alaska. Alt fra friluftsliv til spennende kulturopplevelser er tilgjengelig.
 

Her er våre tips på ti ting å gjøre om høsten i Anchorage og ellers i Alaska.
Alt fra friluftsliv til spennende kulturopplevelser er tilgjengelig.

·  Northern Lights Viewing

·  Innen september kommer, er den ekte nattehimmelen tilbake til Anchorage, og det betyr at nordlys, også kjent som Aurora Borealis, kan sees igjen. Du trenger ikke å gå langt for å øke sjansene dine for å se nordlysets fantastiske spill over himmelen.

·  Glacier Day Cruises

·  Skaff deg et sete på første rad med flott utsikt over isbreer. Du kan også se oter, fugler, sel, og hval. Fra slutten av september og inn i de første ukene av oktober, er av de mest populære Alaska aktivitetene et glacier and wildlife cruise i Kenai Nasjonalpark eller Prince William Sound.

·  Ride the Rails

·  Alaska Railroad tilbyr service året rundt. Hopp på et tog til Fairbanks for en fantastisk utsikt over de skiftende høstfargene og kanskje til og med glimt av
Mt. Denali.Eller ta en dagstur opp til naturskjønne Hurricane på en av de siste "whistle stop" tog i Amerika.

·  Changing Colors

·  Du vil se kraftig røde, glødende gule og rustne oransje blader i løpet av en typisk høstdag i Anchorage. Grip kameraet og være forberedt, du vet aldri når du ser en elg fylle seg opp på høsten delikatesser eller en flokk fugler på vei ut til et varmere sørlige klima. Turstiene i Anchorage spenner fra enkle spaserturer til nesten ren klatring. Men tur renn er verdt det når du ser den sterke kontrasten mellom de fargerike bladene og bærene, og fjelltopper dekket i et tynt lag av fersk snø.

·  Events Galore

·  Aktivitetene stopper aldri i Anchorage, uansett interesse. Feir Oktoberfest med en pretzel og en pint øl før du setter deg ned for å lytte til tradisjonell musikk. Eller nyte en dose downhill biking i Alyeska Resort.

·  Fish On!

·  Høsten er en fin tid å fiske på! Med færre fiskere, vakre høstfarger og frisk lufter, vil tiden fly ettersom du kaster etter regnbueørret eller laks. Du trenger ikke engang å ta med utstyr eller bekymre deg for hvor du skal dra; Guide tjenester for enkeltpersoner eller grupper kan vise deg de beste fiskeplassene.

·  Mush!

·  Snøen kommer vanligvis ikke i denne delen av Alaska før november, men hundespannene er allerede på stiene. Et besøk på en kennel gir et møte med de vennlige pelskledde dyrene. Lær kunsten å håndtere et entusiastisk team, og ta en tur med et spann eller med en ATV

·  See a Show

·  Med verdenskjente musikere og Broadway-hits, samt lokale teater-og danse tropper er Anchorage Alaska's beste sted for underholdning. Den utøvende kunsten her tilbyr noe for enhver smak.  Før (eller etter) showet kan du stoppe på en lokal restaurant som serverer regionale spesialiteter som kveite, laks eller reker.

·  Hit the Trails

·  Snør på deg joggeskoene og ta en joggetur gjennom vakker natur! Dusinvis av høst løyper går rundt Anchorage, og milde temperaturer vil holde deg avkjølt mil etter mil. Enten du er ute etter litt moro eller går for en personlig rekord, vil du finne en lang liste over løp du kan delta i, fra Oktoberfest run, til Climbathon til Zombie Half.

·  Museum Shows

·  Anchorage Museum viser motiver fra Alaska og arktiske strøk i høst: samisk kunstner Aslaug Magdalena Juliussen får en Anchorage utstilling, organisert i samarbeid med Nordnorsk kunstmuseum i Norge. Arbeidene reflekterer over hennes liv i Nord-Norge og hverdagslige erfaringer med det arktiske landskapet. Lær om den skiftende representasjon av urfolk, eller feire laksekulturen i Alaska med spesielle utstillinger utvidet gjennom høsten.