Sport i USA

Sport er big business i USA. Få med deg verdens beste ishockey liga (NHL), amerikansk fotball (NFL), basketball (NBA) eller baseball (MLB) på din neste tur. American Adventures skaffer billettene!

Sport i USA - fartsfylt action, Hot-Dogs og enorme arenaer!

Se din favoritt sport i USA - American Adventures kan hjelpe deg med billetter til ishockey, amerikansk fotball, basket og baseball på de aller fleste arenaene  over hele USA. Er din favoritt sport noe helt annet, - spør oss, vi kan skaffe billetter!

National Hockey League

National Hockey League, eller NHL, er allment ansett som den fremste profesjonelle ishockey liga i verden og 23 av 30 klubber er basert i USA.  Den vanlige sesongen løper fra oktober til april, og på grunnlag av grunnseriens resultater kvalifiserer åtte lag fra hver av de to konferansene (øst og vest) for Stanley Cup-spillene. Dette er en cuprunde med fire runder med best-of-seven-serier (to lag spiller så mange ganger som nødvendig for at en skal vinne fire kamper). I den siste runden spiller de østlige og vestlige mestrene og det vinnende laget løfter Stanley Cup i juni.
Raske og actionfylte kamper
NHL-spill har tre 20-minutters perioder, og hvert lag har seks spillere (inkludert målvakten) til enhver tid. Sporten har en rik historie i USA, og noen av de mest effektive målscorere inkluderer Wayne Gretzky i Los Angeles Kings (blant annet), Toronto Maple Leafs Mats Sundin og nåværende Washington Capitals stjerne Alex Ovechkin. Spillet beveger seg raskt, medspillere som regelmessig roterer på og utenfor isen - ofte må de sitte i utvisningsboksen for en tildelt tid etter å ha blitt gitt straff. En av sportens særegenheter er at spillerne vanligvis ikke kastes ut for å sloss, det er faktisk sett på som en etablert tradisjon i spillet. Faktisk har lagene håndhevere (eller "goons"), som har det som jobb å bekjempe og skremme opposisjonen! En annen tradisjon som er unik for NHL er at når en spiller scorer et hat-trick (tre mål i en kamp), kaster tilskuerne hatten på isen. Det er mange flotte steder å se NHL over USA. Detroit Red Wings er Amerikas mest meritterte lag med 11 Stanley Cups, mens Chicago Blackhawks har den største arenaen, United Center (kallenavnet "Madhouse on Madison" på grunn av sin ville atmosfære), som huser mer enn 21.000 mennesker. New York har tre lag: Rangers (som spiller på Madison Square Garden), Islanders (som spiller i Brooklyn) og Buffalo Sabers, som ligger bare 30 minutter fra Niagara Falls. California er den eneste andre staten med tre lag - LA Kings, San Jose Sharks og Anaheim Ducks. En av spillets store rivalisering er mellom Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins i Pennsylvania. NHL: en sport og en atmosfære vel verdt å oppleve på din USA-tur. Vi skaffer billetter!

National Football League

Amerikansk fotball er big business, både når det gjelder deltakelse, penger og internasjonal interesse for spillets høyeste nivå, National Football League (NFL).Spillets hele evolusjon har skjedd i USA, selv om dets opprinnelse finnes i rugby. Den første kampen i amerikansk fotball (eller Gridiron) fant sted mellom to college-lag - Rutgers og Princeton - i november 1869, og et sett av regelendringer utarbeidet av Walter Camp "Faderen av amerikansk fotball" etablerte spillet som vi kjenner det i dag i 1880. NFLs system med innledende sesong og sluttspill, Super Bowl, ble først spilt i januar 1967. Tradisjonen har blitt utført i spektakulær form og Super Bowl spilles i begynnelsen av februar hvert år, med en seeroppslutning verden over bare slått av Fotball-VM. Det er 32 lag i NFL, delt i to avdelinger (American Football Conference og National Football Conference, som igjen er geografisk delt inn i fire divisjoner). Den vanlige sesongen er 17 uker lang, vanligvis starter uken etter Labor Day (første mandag i september) og avsluttes en uke etter jul. Spill foregår vanligvis på søndager, men det er også spill på torsdager og mandagskvelder. På slutten av en 16-kampers sesong, blir de seks øverste fra hver konferanse med i en tolv-lags eliminerings-turnering, NFL Playoffs og de to siste lagene går videre til finalen, kalt Super Bowl.
Dyp dykk inn i NFL
Selv de som ikke er kjent med sport i USA, har sannsynligvis hørt om Super Bowl - en av verdens mest overvåkede årlige sportsbegivenheter. Super Bowl Sunday - den første søndag i februar - er en høytidsdag med venner og familier som har fotball-fester for å se høyoktan sport blandet med underholdning og spektakulære pause show med noen av de største musikkstjernene. I dag vises TV-annonser for første gang underkampene, med priser av en annen verden. Alt kulminerer med at det seirende laget får det berømte Lombardi Trophy.  Super Bowl 2022, som ble vunnet av Los Angeles Rams, ble sett av mer enn 120.000.000 TV-seere, det var fjerde gang på fem år det ble satt rekord for seere i USA. De mest vellykkede lagene i Super Bowl-æra er New England Patriots, som har vunnet 6 og tapt 5 finaler, Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys og San Francisco 49ers. Ingen lag har vunnet NFL flere ganger enn Green Bay Packers fra Wisconsin. Det er glimrende arenaer å se på NFL over hele Amerika, og mange stadioner er fylt med historie, personlighet, atmosfære og sterk støtte og fra fansen. Soldier Field, hjemmet til Chicago Bears, er den eldste, som ble bygget i 1924, mens den mest meritterte og hellige er Lambeau Field, Packers hjem i Green Bay. Mange steder har "Tailgate Parties" utenfor stadion før kampen starter, hvor folk møtes for lokal mat og drikke. En av de mest berømte stadionene for dette er den bølgende skålen Arrowhead Stadium, hjemmet til Kansas City Chiefs. Det er ingen mer bråkete stadion enn New England Patriots Gilette Stadium utenfor Boston, mens utsikten er uten sidestykke på Sports Authority Field, hjemmet til Denver Broncos. Uansett hvor du er i USA, er det en NFL-kamp i nærheten. Vi skaffer billetter!

Major League Baseball

Baseball er Amerikas nasjonale tidsfordriv. Major League Baseball har en sommersesong, med 162 vanlige kamper pluss play-offs som går fra april til oktober, noe som gjør den til den lengste av de store sportsligaene i landet.
Nyt spenningen i spillet
Baseball er en fjern fetter av en annen slå-ballsport, cricket, men spillets eksakte opprinnelse har lenge vært gjenstand for debatt. Det er generelt antatt å ha sin opprinnelse i gammeldags folkespill, men de første publiserte reglene for baseball ble skrevet i 1845 for en NewY ork City-klubb kalt Knickerbockers. Kasteren står 60ft, 6in (18,4 meter) fra han som slår, og han scorer poeng ved å løpe rundt basene etter å ha slått ballen. En «home run» blir scoret når batteren er i stand til å løpe alle basene og nå hjem trygt uten noen feil. I dag skjer det vanligvis når ballen slåes ut av banen uten å røre bakken. MLB er hjem til noen av sportens mest ikoniske stadioner. (kalt ballparks), hvorav noen er mer enn hundre år gamle. Boston Red Sox spiller på Fenway Park, Chicago Cubs på Wrigley Field (hvor du også kan se kampen fra nærliggende hustak), og New York Yankees erstattet det berømte (Old) Yankee Stadium med (New) Yankee Stadium i 2009. The Yankees, med sine berømte stripete drakter har vunnet 27 World Series Championships, mer enn noe annet lag. Også vel verdt en tur er Pittsburgh Pirates 'PNC Park, Seattle Mariners Safeco Field (med sitt uttrekkbare tak) og San Francisco Giants AT& T Park, med fantastisk utsikt over San Francisco Bay. Utenom sesongen tilbyr mange av de historiske ballparkene guidede turer. Hvert lag feirer et "home run» på forskjellige (og svært underholdende) måter: New York Mets 'Home Run Apple» stiger opp i midten av banen, Houston Astros har et Home Run tog,mens Philadelphia Phillies har en Home Run Liberty Bell. På samme måte har mange stadioner sine egne kjente pølser (like så mye en del av MLB som hansker og caps!), Inkludert Fenway Frank i Boston og Dodger Dog i LA. Det er mange andre rare MLB-tradisjoner - Yankees Old Timers Day (hvor de hyller tidligere spillere), åpningsdag på St. Louis Cardinals (hester på banen) og Milwaukee Brewers, som har et pølse-maskot-løp ved hver hjemmekamp. Hver juli er det også et All-Star Game, hvor deltakerne blir valgt av fansen. Kom og bli kjent med USA gjennom landets favoritt - Baseball. Vi skaffer billetter!

National Basketball Association

Opplev spenningen og energi på banen
Basketball er en virkelig amerikansk sport. Sporten startet på ydmyk måte - med et ball skudd på en fersken kurv ti meter oppe i luften. Det har vokst til det punktet at du trenger ikke å reise langt for å finne barn som skyter hoops på sin lokale bane. I hjertet av spillets popularitet ligger dets tilgjengelighet, enkelhet og fart.
Nasjonalsporten
National Basketball Association (NBA) er en av de store amerikanske profesjonelle sportsligaene og kan skryte av kjente navn som Michael Jordan, Magic Johnson, Kobe Bryant, LeBron James og mange flere. Basketball er den nest mest populære sporten i USA, etter amerikansk fotball, iølge 2014 Harris Poll, som spør folk over hele landet om deres favorittsport. 29 av ligaens 30 lag er basert i USA, og de kan bli funnet over hele landet i større byer, noe som gjør det enkelt å se en kamp mens du er i byen. Ligaen går fra oktober til juni, hvor hvert lag spiller 82 kamper i vanlig sesong før sluttspill, som begynner i slutten av april. Det er to konferanser -øst og vest - med åtte lag i hver. Vinneren av hver konferanse møtes i finalen, hvor en ny NBA-mester krones. Ligaens mest vinnende lag er Boston Celtics og Los Angeles Lakers, som har vunnet mer enn 30 mesterskap mellom seg og utgjør en av sportens store rivaliseringer. Ved siden av Lakers har California tre andre NBA-lag - LA Clippers, Sacramento Heat og Golden State Warriors i Oakland. Florida har Orlando Magic og Miami Heat, mens Midtvesten er også et flott sted å se en kamp, enten det er Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers eller Detroit Pistons. De tre største byene i Texas skryter også av lag: San Antonio Spurs, Houston Rockets og Dallas Mavericks og oppe i New York kan du se Knicks (som spiller på ikoniske Madison Square Garden) eller Brooklyn Nets. Fan-opplevelsen er en stor del av NBA, så vær ikke redd for å heie på ditt nye favorittlag! Vi skaffer billetter!