Temaparker i USA

Temaparker i USA

20, november 2019

California, Florida, Others

Temaparker i USA – moro for store og små!

For mange nordmenn er temaparkene en viktig grunn for å legge ferien hit. Og med god grunn, her finnes de aller fleste rekorder for hurtighet, høyde, fritt fall og lignende. Uansett hvor i USA du befinner deg finner du en temapark i nærheten, – spør oss, vi kan skaffe billetter!

Universal Orlando® Resort

Universal Orlando® Resort er mer enn bare en temapark. Det er et helt univers av spenning og underholdning bestående av TO spektakulære temaparker ulik noen andre i Orlando.
Det er også her du kan oppleve The Wizarding World of Harry Potter™ – KUN i Universal Orlando® Resort

Universal Studios Florida™

Se for deg at du kaster troldom som Harry Potter ™, at du kan bli en rampete Minion, eller at du plutselig befinner deg midt i et intergalaktiske slag mellom Autobots og Decepticons. Kanskje har du lyst til å bli kjent med Shrek, få kjøre et race sammen med gjengen fra Fast & Furious eller slåss med romvesener i Men in Black.
Fordyp deg i neste generasjon suksessunderholdning i Universal Studios Florida i Universal Orlando Resort, der banebrytende show og attraksjoner gir liv til favorittfilmer, TV og mer.
Den raskeste opplevelsen i Universal Studios for å sette deg midt i handlingen er Fast & Furious – Supercharged, en høyoktan-jakt basert på storfilmsfilmene – den første av mange hovedroller som venter på deg her. Zap aliens hos MEN IN BLACK ™ Alien Attack ™, redd jorden fra Decepticons i TRANSFORMERS ™: The Ride – 3D, overlev Revenge of the Mummy, og hjelp en kjær fremmed å ringe hjem i parkens eldste attraksjon, E.T. Adventure.
Du kan også slå deg løs på Hollywood Rip Ride Rockit, en adrenalin- og musikkdrevet berg- og dalbane som når hastigheter på over 100km/t. Eller bli med på en vill tur i Big Apple med Late Night`s regjerende konge i Race Through New York med Jimmy Fallon.
Selvfølgelig kan alle som vil og de som er i besittelse av Floo-pulver, bli teleportert direkte til Diagon Alley ™. Dette er den ene halvpart av The Wizarding World of Harry Potter ™ i Universal Orlando Resort. Denne trofaste gjengivelsen av det berømte trollmannsdistriktsområdet har også mange temabaserte butikker og spisesteder, i tillegg til den spennende turen Harry Potter og Escape from Gringotts ™. På King’s Cross Station kan du stige om bord på Hogwarts ™ Express – som tar deg direkte til Hogsmeade ™ i Universal’s Adventure of Islands. (Merk: Hogwarts ™ Express krever en Park-til-Park billett.)
Det er også mye animert moro å oppleve i Universal Studios, med blant annet Despicable Me Minion Mayhem, Shrek 4-D og Woody Woodpecks Nuthouse Coaster, bare for å nevne noen.
Dette er fremdeles ikke alt parken har å by på. Her finner du også uforglemmelige karaktermøter, live underholdning, serveringssteder og shoppingmuligheter rundt hvert hjørne.

Universal Studios Florida i Orlando, der DU alltid er stjernen!

Universal`s Island of Adventure™

Eventyrere, oppdagere, bokelskere og spenningssøkere vil bli forbløffet av de utrolige opplevelsene som venter i Universal’s Island of Adventure™ i Universal Orlando Resort

En verden der helter, myter og legender blir til virkelighet!

Reis til parken med Hogwarts ™ Express fra Universal Studios Florida, så ankommer du snart Hogsmeade ™ stasjon. (Park-til- Park billett er nødvendig for reiser på Hogwarts ™ Express.) Halvparten av Universal Orlando Resort’s er dedikert til The Wizarding World of Harry Potter ™, det er hjemmet til Hogwarts ™ Castle. På utvalgte netter så kan du se i ærefrykt fra Hogsmeade ™ landsbyen, at et blendende skue av musikk og lys bli kastet mot slottets majestetiske bakteppe. Her kan du glede deg over shopping, bespisning og underholdning, samt masser av trolldom om bord på Harry Potter og Forbidden Journey ™, Flight of the Hippogriff ™ og den helt nye Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure ™.

Hvis tegneseriebøker er mer din greie, så kan du møte noen av dine favorittkledde eventyrere på Marvel Super Hero Island®. Ikoniske superhelter som Captain America, Wolverine, The Green Goblin med flere. Her finner du også adrenalinpumpende attraksjoner som The Amazing Adventures of Spider-Man®, The Incredible Hulk Coaster®, Doctor Doom’s Fearfall® og Storm Force Accelatron®.

Deretter kan de unge og de unge av hjertet, tre inn i barndomshistorier på Seuss Landing ™. Inspirert av verk fra Dr. Seuss og designet med yngre gjester i tankene, så er dette områdets attraksjoner morsomme for hele familien, inkludert The Cat in the Hat ™, The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride! ™, One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish ™ og Caro-Seuss-el ™.

For enda mer animerte opplevelser, sjekk ut Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls® og Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges®. Bare vær forberedt på en veldig fuktig opplevelse, når du klatrer ombord i en av disse fartsfylte vann attraksjonene! Det er også stor fare for at du blir litt våt i Poseidons Fury, en innovativ gjennomgangs ekspedisjon av et gammelt gresk tempel. Og du gjør kanskje lurt i å ta med deg et håndkle, når du går om bord i Jurassic Park River Adventure. Gjør deg klar til en fartsfylt elvereise gjennom det berømte dinosaurlandet, som avsluttes i et halsbrekkende beksvart fall på 85 fot. Savner du en mere forhistorisk handling? Så kan du bli med å løpe med den ubestridte apenes konge på Skull Island: Reign of Kong. Samtidig kan de små ha det litt moro på Pteranodon Flyers.

Alt dette pluss live-shows, karakter møter, servering og shopping bygget rundt noen av de største legendene som er kjent for mennesket – og dette finner du bare her i Orlando.

Både Universal Studios og Universal’s Islands of Adventure inneholder et utall av uforglemmelige opplevelser, spennende berg og dalbaner for store og små, og en rekke restauranter og spisesteder. Endel av det hele er også underholdningsområdet Universal CityWalk og fire temahoteller hvor man kan slappe av ved bassenget etter en fartsfyllt dag i parken. Siste tilskudd er Universal’s Volcano Bay™, et spennende badeland for store og små!

NYHET!: Inntil videre er det samme pris på 2-Park og 3-Park billettene. Kjøp nå og spar penger!

SeaWorld Parks and Resorts

SeaWorld Orlando
Muligens den parken i Orlando som passer best for både barn og voksne med stor nærkontakt mellom havets skapninger og mennesker. Du kommer tett på hai, stingray, pingvin, isbjørn og manatee blant mye annet. Her finner du de populære “rides” “Journey to Atlantis” ,”Kraken” og den nye “Manta” som åpnet i 2016. Show du må få med deg er “Blue Horizons” og det nye “Believe”cmed spekkhuggeren “Shamu2”. Kveldsshowet “Mistify” er også en opplevelse.

Discovery Cove Orlando

Velkommen til paradiset! Eller så nærme du kan komme i Orlando. Svøm med en delfin, snorkle med tropiske fisk , nyt en av mange vannsklier eller bare slapp av på en kritthvit strand. Dagen er din og du bestemmer tempoet og innholdet.

Hele dagen er på ”all inclusive” basis, fra frokost via lunch til snacks og drikke dagen igjennom. Gratis bruk av snorkleutstyr, våtdrakter, redningsvester og aktiviteter. Ja til og med solkrem! Høydepunktet er et møte med en delfin, en opplevelse som vil bli husket…..

Det finnes tre typer billetter til Discovery Cove – velg den som passer best for deg!
Discovery Cove Only:  Inngang til Discovery Cove for en dag (gyldig for besøk fra 1.1.19)
Discovery Cove Inclusive: Inkluderer også fri adgang i inntil 14 dager til SeaWorld Orlando og badeparken Aquatica.
Discovery Cove Ultimate: Inkluderer også fri adgang i inntil 14 dager til SeaWorld Orlando, Aquatica Orlando og Busch Gardens Tampa Bay!


Busch Gardens Tampa

En rekke fasinerende attraksjoner basert på eksotiske møter med det Afrikanske kontinent, en blanding av en dyrepark og fornøyelsespark med avanserte berg og dalbaner. Du blir ”soaking wet” på “Congo River Rapids” og “Tanganyika Tidal Wave”, men vil tørke opp på “Kumba”, “Montu” eller “Gwazi”. Høydepunktet er imidlertid “SheiKra”, “America’s only dive coaster” som har et fall på 90 grader, med andre ord “rett ned”.

Aquatica Orlando
Aquatica ligger rett over gaten for SeaWorld, og er en stor badepark. Her kan du møte en rekke eksotiske fugler, Surfe gigantiske bølger, slappe av på stranden eller kjøre om kapp med delfiner!

Adventure Island Tampa
Også dette er en badepark, som ligger ved Busch Gardens i Tampa. Her dreier alt seg om å ha det morsomt med vann! Godbitene Colossal Curl og Key West Rapids må prøves!

Walt Disney World Orlando

Magic Kingdom

Det har ofte blitt sagt at den sanne essensen av Disney-magi, bare kan oppleves ved å besøke den magiske parken Magic Kingdom. Den ærverdige temaparken ble åpnet i 1971 og har motstått flere tiår med skiftende kulturer, et kontinuerlig skiftende samfunnsklima og en eksplosjon av teknologi som har etterlatt mindre steder utdaterte og foreldede. Likevel fortsetter Magic Kingdom fortsatt å være den ubestridte seierherre blant temaparker, og trekker til seg flere årlige besøkende enn noen annen park i verden

Hvordan Magic Kingdom har klart å opprettholde sin popularitet gjennom årene, kan fortelles veldig enkelt. Denne parken har forholdt seg tro mot sin opprinnelige visjon, om å være et sted hvor familier kunne samles i et rent og trygt miljø for å nyte tiden de tilbringer sammen. Ingen tur til Disney World er komplett uten et besøk ved Magic Kingdom. For park veteraner, er det å besøke Magic Kingdom som å besøke en gammel venn. For første gangs besøkende, så befinner de seg raskt og nesten hjelpeløst fraktet tilbake til barndommen.

The Magic Kingdom er delt inn i seks forskjellige områder (land), arrangert i en hjulformet formasjon, hvor veiene fungerer som eiker som møtes i et sentrum rett foran det ikoniske Cinderella Castle. De seks landene består av Main Street U.S.A., Tomorrowland, Fantasyland, Frontierland, Liberty Square og Adventureland. Hvert av landene har en passende tittel, og det er viktig å opprettholde dette temaet for parkens drift. Et stort nettverk av underjordiske tunneler forbinder alle seksjoner av Magic Kingdom, og forhindrer dermed gjester fra å se hva som foregår bak kulissene. Dette tunell systemet var også laget for å forhindre at rollebesetningen, ikke måtte gå iført kostyme fra ett land til et annet. Dette var den opprinnelige ideen, men den regelen er nå endret, så nå kan rollebesetningen gå fritt gjennom parken i det antrekket de tilfeldigvis har på seg.

The Magic Kingdom inneholder noen ekte “ikke gå glipp av” attraksjoner. Disse er det viktig at du får med deg, enten du er barn eller voksen. Dette er kanskje parkens aller største fordel, at parkens bedre attraksjoner ikke bare passer for en utvalgt generasjon, men for hele familien. Splash Mountain er et godt eksempel på dette. Det er slett ikke uvanlig å se tre generasjoner av familiemedlemmer ta denne attraksjonen sammen. Andre favoritter som passer for hele familien, er Seven Dwarfs Mine Train, Jungle Cruise, Pirates of the Caribbean og Haunted Mansion, for å nevne noen.

Space Mountain er en ordentlig gammel klassiker i denne parken, men den fremdeles en av de beste attraksjonene du finner i Magic Kingdom. Denne berg og dalbanen tar deg med på en spennende ferd rundt i verdensrommet, med lydspor som inneholder musikk og lyder av romskip og asteroider som suser forbi deg.

Det er også her i Magic Kingdom, du vil finne de mest spektakulære paradene og det beste fyrverkeriet i hele Walt Disney World. Mest bemerkelsesverdig er fyrverkeriet “Happily Ever After”, som er en herlig blanding av musikk, animasjon, vann og fyrverkeri. Hvis dette fyrverkeriet ikke imponerer deg, da tror jeg ikke at du har vært våken når du så det.

Magic Kingdom kan by på utfordringer for de som ønsker å oppleve “magien” og ikke ønsker å stå i køer på 90 minutter ved de populære attraksjonene. Jeg er selv en stor Disney fan og park veteran, og her er det viktigste jeg har lært meg gjennom årene. Før du reiser, så er det veldig viktig at planlegger besøket ditt godt i forkant. Dette er trolig det viktigste verktøyet du kan bruke, for å få mest mulig ut av ferien, spesielt hvis du planlegger å besøke Magic Kingdom i høysesong. Vi anbefaler gjester som er interessert i å besøke Magic Kingdom med færre besøkende og mindre køer, enten benytter seg av Disney`s Magic Hours(hvor parken holder oppe før eller etter ordinære timer)eller vurderer de separate event billettene Early Morning Magic og Disney After Hours.

Animal Kingdom

I april 1998 åpnet Disney dørene til temaparken Disney`s Animal Kingdom. Uansett hva du gjør, kall det for all del ikke en dyrehage (de blir sure om de får høre det ordet i Animal Kingdom).

Animal Kingdom’s 500 mål er hjem til rundt 1700 dyr som representerer 250 forskjellige arter som du finner spredt rundt i hele parken. En tur på Kilimanjaro Safari vil gi deg en sjanse til å se mange av dem når, de tar deg med over den afrikanske Savannen.  Hvis du ønsker en sjanse til å få tatt ordentlig gode bilder, så tilbyr Animal Kingdom deg noe de kaller Wild Africa Trek. Dette er en tur som vil gi deg nær utsikt over dyrene, og her får du mulighet til å krysse en taubro rett over hodene på flodhester og krokodiller. Denne ekspedisjonen inkluderer også en lunsj i en privat safari-leir på savannen. Denne ekspedisjonen er ikke inkludert i din parkbillett, men billetter til dette kan forhånds reserveres og betales for separat.

Som parkens flerårige ikon er «Livets tre» et virkelig kunstverk, oppført i beste Disney-tradisjon. Dette 14-etasjers kunstige treet på 44 meter, inneholder bilder av mer enn 300 dyr som er skåret ut i trestammen. I Selve roten av «Livets tre» finner du hjemstedet til 3D-filmen It’s Tough to be a Bug. Her blir du krympet ned til størrelsen med et insekt og får være med på et forrykende show (som kan virke litt skummelt for de aller yngste barna) med Flik og vennene hans

En god del av Animal Kingdom’s vekst kom med åpningen av Asia i 1999. Maharajah Jungle Trek som er en vandretur som inneholder flaggermus, komodo-drager, hjort, fugler, nevnte jeg flaggermus? Flaggermusburet kan være litt skummelt, og hvis du har litt angst for flaggermus slik jeg har, er det mulig at du vil finne denne delen av vandreturen litt ubehagelig. Den andre bemerkelsesverdige attraksjonen i Asia er Kali River Rapids. Hvis du synes det er vanskelig å finne denne attraksjonen, så bare se etter menneskene som er på vei til et bestemt sted iført store gule ponchoer (Selv kan jeg ikke helt skjønne hvorfor man skal ta en «vann» attraksjon med poncho. Hvis du ikke ønsker å bli våt, er det vel nesten bedre å droppe denne attraksjonen). I denne attraksjonen vil du flyte nedover et elvestryk i en robust gummibåt. Underveis får du lære litt om avskogingens ondskap, samtidig som du nok er opptatt av å ikke bli altfor våt under denne fartsfylte turen.

Det som virkelig pryder landskapet i Asia, er den utrolige og ruvende Expedition Everest. Denne attraksjonen har et toveissporingssystem som tar gjestene fremover, så bakover når de blir angrepet av den mytiske Yeti som vokter det “forbudte fjellet.” Mens det teknisk sett er en berg-og-dal-bane, er det en berg-og-dal-bane av sorten Big Thunder Mountain (som betyr at den er barnevennlig). Dette er en utrolig morsom opplevelse, og er nok en av de aller beste attraksjonene du finner i denne parken.

I  mai 2017 ønsket Disney’s Animal Kingdom et helt nytt land velkommen til parken. Pandora – The World of Avatar er et fantastisk område av parken, som lar gjestene vandre inn i Na’vi-verdenen. Dette landet er inspirert av James Camerons film Avatar. Landet har fjell som svever i luften, to fantastiske attraksjoner og mye mer. Flight of Passage er en spennende attraksjon som lar gjestene sitte på ryggen til en Banshee, mens de flyr over Pandora. Na’vi River Journey er en mere sakte gående båttur, som viser skjønnheten i den bioluminescerende skogen i Pandora. Her vil gjestene få se alle de unike dyrene fra Pandora, og også passere mystiske Shaman of Songs. Temaet i dette området er usedvanlig detaljert, og de bioluminescerende plantene finner du rundt om i hele landet. Hvis du ønsker å oppleve hele essensen av Pandora – The World of Avatar, så må du sørge for å besøke landet både på dagtid og kveldstid (parken ser helt magisk ut om kvelden).

Animal Kingdom byr også på noen helt unike matopplevelser. Flame Tree Barbecue er en av mine største favoritter. St. Louis Ribs eller en røkt 1/2 kylling er begge utrolig gode retter. Her finner du også Rainforest Cafe at Animal Kingdom, som er veldig populær blant de minste barna. Men min største favoritt, er den herlige buffeen (serverer frokost, lunsj og middag) som du finner i restauranten Tusker House. Her får du mulighet til å bli med på en unik matopplevelse, sammen med Donald Duck og vennene hans. Denne restauranten er av svært mange, ansett for å være det beste spisestedet med karakterer, i hele Walt Disney World. Men skal du spise her, må du være ekstra tidlig ute med å forhånds reservere bord.

Epcot

Epcot, Experimental Prototype Community of Tomorrow, åpnet 1. Oktober I 1982. Ideen til parken ble unnfanget av Walt Disney for å “ta sin pekepinn fra de nye ideene og nye teknologiene som nå dukker opp fra de kreative sentrene i amerikansk industri.” Epcot består av to temaområder, Future World og World Showcase.

Future World har attraksjoner som fokuserer på energi, kommunikasjon, land og miljø, hav, fantasi, transport og romutforskning.

Helt i fronten av parken ligger attraksjonen Spaceship Earth som er kapslet inn i den ikoniske “golfballen”, som er selve hjerteroten i denne parken. Spaceship Earth er en sakte gående reise, som forteller historien om kommunikasjon helt i fra steinalderen, til hvor kommunikasjon kan være på vei inn i fremtiden.

Over i The Land-paviljongen kan du finne Soarin ‘Around the World som simulerer opplevelsen av å fly over kjente landemerker fra hele verden! The Living With The Land er en båttur tar deg med på en omvisning i drivhus og fiskeproduksjon.

The Seas with Nemo and Friends er en morsom tur inn i undervannsverdenen til Finding Nemo. Handlingen er sentrert rundt akvariet som rommer nesten 22 millioner liter vann og er hjemmet til tusenvis av fisk, inkludert haier, delfiner og havskilpadder. Denne paviljongen inneholder alle de kjente og kjære karakterene fra Oppdrag Nemo.

I Imagination Paviljongen kan du få et gøyalt innblikk i våre følelser i attraksjonen Journey Into Imagination With Figment. Her er det sjeldent mye ventetid og dette kan være det perfekte øyeblikket for å få en liten pause fra varmen og folkemengden.

Test Track tar deg med på en uforglemmelig tur. Her kan du være med på å designe ditt helt eget tilpassede kjøretøy! Når du har gjort dette, får du muligheten til å teste vidunderet ute på banen i en seks-passasjers SimCar.

Mission:SPACE simulerer en realistisk oppskyting ut i verdensrommet, og målet for denne turen er å lande i god behold på planeten Mars. Du har ved denne attraksjonen to versjoner av oppdraget å velge mellom, så velg med omhu. Hvis du har den minste tilbøyeligheten til bevegelsessyke, så anbefaler jeg deg å velge alternativet for en litt mykere opplevelse.

Gå for all del ikke glipp av den nye “Epcot Experience” som ligger i Odyssey Events-paviljongen mellom Test Track og Mexico. Denne nye paviljongen gir gjestene muligheten til å få ett innblikk i de fremtidige prosjektene som kommer til Epcot senere i år. Utstillingen vil hjelpe gjestene å visualisere parkprosjekter gjennom hele transformasjonsperioden.

Epcots World Showcase er sentrert rundt en vakker lagune. Hvert land byr på underholdning, servering og shopping som er unik for deres kultur og hjemland.

I mange år ble Epcot betraktet som en park kun for voksne. Disney har jobbet hardt for å få bukt med dette omdømmet, og de fleste har oppdaget at barna kan få en kjempe fin dag når de er på besøk i Epcot, til og med i det som en gang ble betraktet som de ‘kjedelige’ landene.

Den mest populære attraksjonen her , finner du selvfølgelig i vårt kjære Norge. Frozen Ever After en ekstremt populær attraksjon blant barn i alle aldre, og den tar deg med på en uforglemmelig opplevelse sammen med Anna og Elsa fra filmen Frost.

Hollywood Studios

Disney`s Hollywood Studios

Da Disneys Hollywood Studios åpnet 1. mai 1989, åpnet daværende styreleder Michael Eisner parken med en ikonisk hilsen “Velkommen til Hollywood som aldri var og alltid vil være.” Utformingen av inngangen til parken er basert på 1935 Streamline Moderne Pan Pacific Auditorium-fasaden i Los Angeles, og inngangsparti-souvenir og informasjonsbygning er en gjengivelse av det historiske Hollywood-landemerke Crossroads of the World fra 1936. Disney MGM Studios (som det ble kalt ved åpningen) var den tredje parken som åpnet på Walt Disney World Resort. Parken manglet sårt i attraksjoner og var langt fra en park du kunne bruke hele dagen på, faktisk så hevder mange at dette fortsatt er tilfelle i dag. På den tiden når parken åpnet, så var det bare attraksjonene Great Movie Ride, The Backlot Tour (som var Backstage Studio Tour), Magic of Disney Animation og Monster Sound Show (som senere ble omgjort til Sounds Dangerous) som var å finne i parken. (Indiana Jones Stunt Spectacular) var fremdeles under oppføring og åpnet ikke før senere dette året.) Men, det var et spennende utgangspunkt med disse fire attraksjonene. De hadde et fyrverkeri om kvelden “Sorcery in the Sky” som debuterte et år etter åpning, og da hadde også attraksjonen Star Tours åpnet.

Ekte strukturer som fremdeles står i Hollywood er blitt hyllet i denne parken, med hjørnebutikken til Mickey’s of Hollywood som er basert på Baine Building fra 1926 på 6601 Hollywood Boulevard (oppkalt etter forretningsmannen som sto bak det opprinnelige Hollywood Christmas Parade), og Keystone Clothiers (oppkalt etter det tidlige Hollywood-studioet til Mack Sennett) er basert på Owl Drug Company-bygningen fra 1933 på 6382 Hollywood Boulevard. Andre bygninger rundt Los Angeles ga også inspirasjon – Trolley Car Café, den tidligere beliggenheten til LA Prop Cinema Storage, er avledet fra Ivy Substation fra Mission Revival i 1907 i Culver City, og Adrian og Edith’s Head to Toe (oppkalt etter kostymedesignere Adrian, og Edith Head) er stylet etter Chapman Park Market Building på 3451 West 6th Street i Los Angeles.

Gjennom årene har attraksjoner og show kommet og gått. Det var ikke før Sunset Boulevard åpnet i 1994 med Twilight Zone Tower of Terror at Disneys Hollywood Studios omsider begynte å komme til sin rett. Denne delen er også hjemmet til Rock ‘n’ Roller Coaster som åpnet i 1999. Et stort show som har holdt det gående siden 1991 er sceneshowet Beauty and the Beast. Dessverre holdt ikke det like fantastiske showet Hunchback av Notre Dame ut like lenge.

Opprinnelig var det Earffel Tower som var parkens høyete midtpunkt, men den ble senere overgått av en stor hatt, den 37 meter høye Sorcerers Mickey’s Wizard Hat, som ble satt rett foran kopien fra Graumans kinesiske teater. Earffel Tower og Sorcerer Mickey’s Hat ble fjernet i 2015 og Twilight Zone Tower of Terror ble midtpunktet i parken.

Disneys Hollywood Studios er en blandet godtepose når det gjelder attraksjoner for små barn. Attraksjonene du finner her er Voyage of the Little Mermaid, Disney Junior Dance Party, Jim Hensons Muppet Vision 3-D. Her får du også mulighet til å hilse på massevis med karakter.

Når vi først er inne på show, så vil jeg trekke frem Disney’s Hollywood Studio’s Fantasmic! Dette er et show som har blitt uhyre populært, da dette live showet leker med musikk, video og vann på en forbløffende måte. Her får du møte alle de kjente å klassiske karakterene fra Disney`s magiske verden, som sammen leverer et magisk show i god Disney stil. I 2005 la de til Lights, Camera, Action! Extreme Stunt Show fra Disneyland Paris, men den attraksjonen er fjernet, for å få plass til Star Wars: Galaxy’s Edge som er den største utvidelsen i parkens historie.
30 juni 2018 åpnet Toy Story Land for publikum. Når gjestene vandrer inn i dette landet, får du fort følelsen av at du krymper ned til samme størrelse som et leketøy, da du befinner deg i omgivelsene til Andys bakgård. Dette landet introduserte to nye attraksjoner: Slinky Dog Dash og Alien Swirling Saucers. Toy Story Mania !, som har vært i Disneys Hollywood Studios siden 2008, ble også integrert i landet med en helt ny inngang til attraksjonen. Toy Story Mania! var tidligere en del av Pixar Place, som lukket samtidig med åpningen av Toy Story Land, men vil gjenåpnes med et metroblokk-tema fra Metroville og vil være vert for karakterer fra The Incredibles. En ting som konsekvent er bemerkelsesverdig ved Disneys Hollywood Studios, er de flotte restaurantene. Hollywood Brown Derby er en detaljert kopi av sin legendariske navnebror og er fantastisk. På 50-talls Prime Time Cafe er du tilbake på “Mamma’s” kjøkken(hvis du vokste opp i USA på 50-tallet), med svart-hvitt TV-apparater som viser høydepunkter for sitcoms fra den tiden. Vær forberedt på at de gjør det vanskelig for deg hvis du ikke spiser alle grønnsakene dine, eller at du fikler med mobiltelefonen eller legger albuene på bordet. Det hele er selvfølgelig bare et skuespill for gjestene, utrolig morsomt. Men hvis du ikke har sans for skuespill ved bordet, så forteller du bare dette til servitøren din, så kan du bare nyte måltidet i ro og mak.

På Sci-Fi Dine-In Theatre får du sitte å nyte måltidet i cabriolet, samtidig som du får se noen klipp fra gamle Science Fiction filmer i god gammeldags “Drive in movies” stil. Så må jeg bare nevne retauranten Mamma Melroses Ristorante. Bare det å gå inn her og ta inn den deilige lukten fra den vedfyrte pizzaovnen, vil gjøre deg sulten. Hollywood & Vine er en buffé med frokost, lunsj og middag med karakter. Som vanlig finner du også det vanlige utvalget av enkle serverinsmuligheter overalt rundt om i parken.

Så det var det, en liten historie om Disneys Hollywood Studios fra dens mindre fantastiske åpning til den fantastiske temaparken den er i dag. I dette tilfellet startet det ikke med en mus, men som et konkurrerende studio som åpnet en temapark bare noen få mil fra Mickey’s dør.